Spitalul Rovinari, modernizat de autorităţile locale

115

_MG_7524Spitalul Orăşenesc Rovinari a beneficiat de o serie de lucrări de reabilitare şi modernizare, de a căror finanţare s-au ocupat autorităţile locale rovinărene. De când a luat în administrare această unitate spitalicească, Primăria Rovinari a investit sume frumoase pentru ca Spitalul „Sfântul Ştefan” să ajungă la standarde înalte.

Actuala conducere a Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari îi este recunoscătoare primarului Dorin Filip pentru că s-a implicat în modernizarea unităţii, susţinând financiar investiţii consistente datorită cărora, la ora actuală, pacienţii şi angajaţii acestui spital au condiţii foarte bune. „Primăria s-a implicat în realizarea investiţiilor de când a primit spitalul în administrare, pentru ca acesta să ajungă la standarde înalte. Îi sunt recunoscător primarului Dorin Filip pentru felul în care a sprijinit modernizarea unităţii”, mărturiseşte Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari.

Investiţii de miliarde

O primă investiţie serioasă şi necesară a fost montarea unor panouri solare, pentru a reduce consumul de energie pentru prepararea apei calde menajere din spital. Primăria Rovinari a găsit soluţia montării unui sistem de panouri solare care produce agent termic pentru prepararea apei calde menajere, şi care funcţiona în paralel cu vechiul sistem de încălzire. „Datorită panourilor solare avem apă caldă permanent; această investiţie a depăşit patru miliarde de lei vechi, şi a fost posibilă mulţumită implicării autorităţilor locale”, confirmă managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari. Mai mult decât atât, tot autorităţile locale au găsit finanţare şi pentru anveloparea spitalului din Rovinari, suma alocată fiind de aproximativ 9 miliarde de lei vechi, conform aceleiaşi surse. Totodată, s-a început şi procesul de modernizare a Camerei de Gardă din cadrul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan”, unde numai în tâmplărie s-au investit aproape 500 de milioane de lei vechi; acolo s-a pus şi covor antibacterian, acesta urmând a fi montat în tot spitalul, conform cerinţelor europene.

Aparatură medicală, achiziţionată de autorităţi

La capitolul achiziţii, managerul Robert Calotescu aminteşte că tot autorităţile locale au investit şi în achiziţionarea mai multor aparate medicale, precum; „un ecograf în valoare de 78.000 de lei, o trusă de videoendoscopie de peste 42.000 de lei, cumpărată în 2011, aparatură pentru ORL în valoare de 30.000 de lei”. Din fondurile proprii ale Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” s-au cumpărat două sterilizatoare care au costat 13.104 lei. În plus, se va moderniza şi blocul operator, lucrările ce vor fi făcute în acest sens vor avea drept rezultat un bloc operator la standarde europene din toate punctele de vedere. Prin urmare, după ce a reuşit să evite desfiinţarea spitalului din localitate, primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip a început modernizarea acestuia. Astfel, anul trecut s-a înlocuit sistemul clasic de apă caldă al Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan”, cu unul nou, bazat pe panouri solare, şi s-au modernizat majoritatea secţiilor din spital, iar în acest an s-a realizat anveloparea termică a clădirii spitalului. Conducerea unităţii spitaliceşti este recunoscătoare pentru toate investiţiile făcute de autorităţile locale, cu atât mai mult cu cât sunt semnale că investiţiile nu se opresc aici.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here