Spitalul Novaci, gazda celei de-a treia ediții a simpozionului „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi”

272

Spitalul Orășenesc Novaci a organizat, în perioada 5-6 iulie 2018, cea de-a treia ediție a Simpozionului medical multidisciplinar „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi”. Ca și în anii trecuți, evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România filiala Gorj şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Gorj.

Cea de-a treia ediție a simpozionului „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi”, organizat cu ocazia Zilelor Spitalului Orășenesc Novaci a debutat joi, 5 iulie. Deschiderea oficială a simpozionului a avut loc în prezența mai multor oficialități: preşedintele Colegiului Medicilor Gorj – dr. Ana Băleanu, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj – dr. Marius Boeriu, vicepreședinții Consiliului Județean Gorj: Gheorghe Nichifor şi Ninel Muja, dar și primarul oraşului Novaci – Dumitru Leuştean. Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci, a realizat o scurtă prezentare a activității unității sanitare, urmând un Tedeum oficiat de preoți din localitate. “Ne aflăm la cea de-a treia ediție a simpozionului „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi” și ne bucurăm că am reușit să continuăm tradiția și aducem medici de renume aici. Este lăudabil faptul că se abordează teme din ce în ce mai deosebite, atât pentru pacienții noștri, cât și pentru cei din alte unități sanitare”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.
Lucrările simpozionului s-au desfășurat pe parcursul a două zile, la Casa de Cultură din centrul orașului Novaci. Medicii invitaţi să susţină prezentări în cadrul acestui simpozion profesează în spitale şi clinici de renume din centre universitare precum Timişoara şi Craiova, dar au susținut lucrări și cadre medicale de la Spitalul Orășenesc Novaci și nu numai. “Încercăm să facem pași înainte în creșterea calității actului medical. Pentru noi toți, oamenii din această zonă, este foarte important, pentru că au venit medici noi și urmează să mai vină și alții”, a precizat dr. Camelia Lăcătușu, directorul medical al Spitalului Orășenesc Novaci.
Temele alese pentru ediția din acest an a simpozionului acoperă o gamă vastă a practicii medicale actuale. “Felicit conducerea Spitalului Novaci pentru organizarea acestui simpozion, care a fost în concordanță cu ceea ce Colegiul Medicilor consideră că este necesar pentru că trebuie făcute cât mai multe simpozioane cu cât mai multe teme”, a precizat dr. Ana Băleanu, președinte Colegiul Medicilor, filiala Gorj.
Simpozionul medical multidisciplinar „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi” a fost creditat EMC atât pentru medici, cât şi pentru asistenţii medicali.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here