Spitalul Novaci are stoc de medicamente în valoare de 400 milioane

189

Stocul de medicamente al Spitalului Orăşenesc Novaci este asigurat, valoarea actuală a acestuia fiind de 400 milioane lei vechi. Din farmacia unităţii nu lipseşte absolut nimic, la această oră. Pentru că nu sunt puşi în situaţia de a-şi cumpăra medicamentele sau alte produse sanitare, pacienţii vin în număr destul de mare aici, motivaţi fiind şi de condiţiile foarte bune.

În pofida faptului că se află într-un orăşel de munte, Spitalul Novaci depăşeşte cu mult alte unităţi sanitare, la toate capitolele. Cu un manager implicat în dezvoltarea şi modernizarea spitalului, aici s-au realizat numeroase investiţii şi chiar s-au atras specialişti renumiţi pentru competenţele lor medicale. Spitalul asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori din cele şapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia, oraşul Novaci şi staţiunea montană Rânca.

Stoc de medicamente asigurat
Una dintre grijile directoarei spitalului din Novaci este menţinerea stocului de medicamente. Şefii de secţii sunt rugaţi să transmită periodic necesarul de produse medicamentoase, astfel încât farmacia unităţii să fie dotată cu tot ce trebuie. Astfel, probleme la acest capitol nu s-au înregistrat niciodată, pacienţii nefiind nevoiţi să vină la internare cu medicamente cumpărate. La ora actuală, în farmacia unităţii sunt medicamente în valoare de 400 milioane lei vechi. „Stocul de medicamente este asigurat; este în jur de 400 de milioane. Nu ne lipseşte absolut nimic şi vreau să vă spun că la noi pacienţii nu cumpără nici un fel de medicament, fiindu-le asigurat în spital tot ce este necesar pentru tratarea afecţiunile pe care le au”, confirmă Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here