Spitalul Novaci, “verificat” de pensionari

132

IMG_3133În cadrul şedinţei lunare a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj, desfăşurată vineri, 30 martie, s-au ridicat probleme serioase privind modul de gestionare a fondurilor spitalelor, pensionarii subliniind că unităţile sanitare gorjene nu au medicamente.

În urma discuţiilor aprinse pe această temă s-a luat decizia verificării situaţiei la faţa locului, alegându-se în acest sens Spitalul Orăşenesc Novaci. Astfel, întâlnirea din aprilie a Comitetului se va desfăşura în această unitate.

Pensionarii prezenţi la şedinţa din luna martie a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj au subliniat pe un ton iritat că spitalele din judeţul nostru nu au medicamente, insinuând că bugetele alocate nu sunt gestionate cum se cuvine. După zeci de minute de replici, în final s-a decis verificarea situaţiei la faţa locului. Astfel, s-a ales Spitalul Orăşenesc Novaci pentru a fi gazda următoarei întâlniri a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj. Subprefectul Marcel Romanescu s-a consultat şi cu directorul adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Cosma Dumitrescu. “Asociaţiile de pensionari, prin reprezentanţii lor au ridicat probleme legate de modul în care sunt administrate spitalele şi de faptul că o parte Picture 008dintre pensionarii care sunt trataţi în spitalele din Gorj nu beneficiază de medicamente pentru tratarea problemelor de sănătate pe care le au. Avându-l prezent pe domnul Dumitrescu, din partea casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, am stabilit să vedem la faţa locului ceea ce se întâmplă şi la prima şedinţă din luna aprilie ne vom deplasa la Novaci pentru a avea o discuţie cu pensionarii care vor fi internaţi în acea perioadă la Spitalul de la Novaci. Mai mult decât atât, vom merge şi în centrul de bătrâni de la Novaci, tocmai ţinând cont de faptul că o parte dintre bătrâni sunt internaţi acolo”, a explicat subprefectul Marcel Romanescu.

Eufimia Dumitrescu: „La noi pacienţii nu cumpără medicamente”

Contactată telefonic, Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci a spus că este deschisă oricând să primească orice vizită pentru verificarea situaţiei medicamentelor din spitalul pe care îl conduce. În plus, aceasta spune că mereu are un stoc bun, refăcându-l lunar. “La noi niciun pacient nu cumpără medicamente. La ora actuală există un stoc bun. Avem medicamente pe toate categoriile. Lunar se reface aprovizionarea farmaciei unităţii pe baza referatelor întocmite de către şefii de secţii. Dacă s-a decis să fin vizitaţi în aprilie de membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj, nu pot să spun decât că ne bucurăm şi îi aşteptăm să vină şi să se convingă că este adevărat ceea ce spun eu”, menţionează Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here