Spitalul Judeţean de Urgenţă angajează şase medici

122

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a făcut demersuri pentru deblocarea unor posturi de medic. Eforturile au meritat, primindu-se avizele necesare scoaterii la concurs a şase posturi de medic. Acestea urmează a fi scoase la concurs în cel mai scurt timp.

Angajările continuă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. După ce au fost scoase la concurs mai multe posturi de asistent, infirmier şi îngrijitor, pentru care sunt în desfăşurare concursurile de angajare, conducerea SJU a făcut demersurile necesare în vederea deblocării altor posturi, de data aceasta fiind vorba despre medici. “Am obţinut avizele necesare pentru posturile de medic; urmează ca ele să fie scoase la concurs”, confirmă Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Medici pentru şase secţii
Posturile de medic ce urmează a fi scoase la concurs în perioada imediat următoare sunt pentru şase secţii. “Este câte un post pentru: Unitatea Primiri – Urgenţe, ATI, Urologie, Pediatrie, Oftalmologie şi Neurologie Pediatrică”, menţionează managerul Stănculete. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are nevoie de aceşti specialişti. Deficitul de personal al unităţii este mai mare, însă dat fiind faptul că angajările în sistem sunt încă blocate, eforturile conducerii spitalului de a obţine aprobările pentru posturile scoase la concurs sunt mai mult decât lăudabile.

Angajări pe posturile vacantate în 2012
Conform legislaţie în vigoare, spitalele au dreptul de a face angajări, însă doar pe posturile care au fost vacantate pe parcursul acestui an. Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a început organizarea de concursuri de angajare, alte cinci posturi de infirmier vacantate de la 1 ianuarie 2012 şi până în prezent urmând a fi scoase la concurs. Prin urmare, reprezentanţii SJU Târgu-Jiu fac tot posibilul pentru a rezolva, cât de cât, criza de personal cu care se confruntă de mai mult timp, scoţând la concurs posturi, în limitele legii.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here