Spitalul din Turceni, dotat cu tomograf. Aparatură medicală de 8,5 milioane lei

519

Spitalul Orășenesc Turceni va beneficia de un computer tomograf, aparatură medicală şi echipamente de protecție pentru personalul medical, în valoare de 8,5 milioane de lei, pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19. Contractul de achiziție publică este divizat în 13 loturi.

Proiectul pe fonduri europene are ca scop creșterea capacitații Spitalului Orășenesc Turceni în vederea gestionării crizei sanitare COVID-19 în contextul epidemiologic actual. „Prin dotarea instituției cu echipamente pentru tratament, prevenție decontaminare și protecție împotriva COVID-19, se va îmbunătăți capacitatea de îngrijire și tratament a pacienților, precum și gestionarea situației de urgență provocată de criza Covid-19”, se arată în caietul de sarcini.

Noile dotări
Spitalul va fi dotat, între altele, cu un computer tomograf, ecografe 4D, o stație de sterilizare, echipamente pentru analize de laborator, laringoscoape, defibrilatoare, EKG-uri portabile, electrocauter, ventilatoare mecanice și monitoare funcții vitale. Pe lista de achiziții mai figurează un frigider mortuar cu două încăperi, o mașină de spălat cu barieră septică și două containere modulare pentru evaluare bolnavi.
Valoarea totală estimată a achiziției este de 8.562.490 lei, fără TVA. Licitația are loc la finalul lunii noiembrie.
Spitalul Orășenesc Turceni are în structura sa două clădiri distincte. Prima cuprinde 93 de paturi, structurate în 8 secții și compartimente de specialitate, deservite de un laborator de analize medicale și un compartiment de radiologie și imagistică medicală. De asemenea, în cadrul acestei clădiri funcționează camera de gardă și serviciile economico-financiare, administrative, aprovizionare și bloc alimentar.
Cea de-a doua clădire cuprinde 100 de paturi care deservesc secția de Psihiatrie Cronici.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here