Spitalul de Pneumoftiziologie a angajat un farmacist, temporar

231

Picture 076La sfârşitul săptămânii trecute, la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu s-a organizat un examen pentru ocuparea postului temporar vacant de asistent farmacie debutant. Pentru acest examen s-a înscris o singură persoană, care a şi promovat examenul din 25 mai. El va rămâne pe postul ocupat prin examen până la întoarcerea titularului, care actualmente este plecat la muncă în străinătate.

Din cauza blocării angajărilor în sistemul sanitar, dar şi a plecărilor masive la muncă în străinătate a angajaţilor din sănătate, unităţile spitaliceşti se văd nevoite să facă angajări temporare. Pentru a-şi putea desfăşura activitatea în condiţii normale şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a scos la concurs posturi temporar vacante. Recent, mai exact vineri, 25 mai 2012, s-a organizat examenul pentru ocuparea postul de asistent farmacie debutant.

Post ocupat până la revenirea titularului

Farmacia cu circuit închis a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu rămăsese fără asistent, după ce persoana care ocupa acest post a plecat la muncă în străinătate, suspendându-şi raporturile de serviciu pe o anumită perioadă de timp. Pentru a putea continua activitatea farmaciei, conducerea spitalului a scos la concurs postul de asistent farmacie debutant. Examenul pentru ocuparea postului a fost promovat de candidatul înscris. El va rămâne pe post până la revenirea titularului. „Examenul a avut loc vineri şi a fost promovat. Asistentul de farmacie va rămâne la noi până la întoarcerea titularului la post, actualmente acesta fiind la muncă în străinătate şi având suspendate raporturile de serviciu”, a precizat Ion Măruţă, şef birou RUNOSI din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Posturile temporar vacante nu sunt dorite de foarte multă lume, deoarece la întoarcerea titularilor acestea trebuie eliberate de cei care dau examen pe ele. Reprezentanţii unităţilor sanitare speră ca problema angajărilor în sistem să se rezolve şi să se poată face angajări pentru ca activitatea medicală să se desfăşoare în normalitate, iar pacienţii să se bucure de servicii de calitate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here