SPCRPCIV Gorj nu va funcţiona pe o perioadă de trei zile

421

Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV)Gorj nu va funcţiona în perioada 18 octombrie 2012, orele 19.00, până la data de 22 octombrie 2012, orele 14.00, conform dispoziţiei venite de la Bucureşti. Acesta prevede că, în perioada amintită, Sistemul naţional informatic de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate nu va fi disponibil. Pentru acest lucru nu sunt vinovaţi reprezentanţii SPCRPCIV Gorj ci Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti.

La Gorj va funcţiona doar examinarea la proba practică a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, iar următoarele activităţi nu vor fi funcţionale, după cum urmează: înmatriculări definitive; înmatriculări provizorii; confecţionarea plăcuţelor cu numere de înmatriculare ca urmare a deteriorării/pierderii /furtului; eliberări dovezi înlocuitoare a certificatelor de înmatriculare, a cărţilor de identitate a vehiculelor, cât si a plăcuţelor cu numere de înmatriculare; eliberări dovezi înlocuitoare a permiselor de conducere; achiziţia de imagine în vederea preschimbării permisului de conducere; programarea la examen în vederea obţinerii permisului de conducere la proba practică; examinarea on-line a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere la proba teoretică.
Andrada Bărăitaru

S-a sărbătorit Ziua Permisului de conducere românesc
Joi, 11 octombrie, a avut loc aniversarea Zilei Permisului de Conducere Românesc. Datele istorice relevă faptul că prima încercare de reglementare juridică referitoare la domeniul circulaţiei pe drumurile publice a avut loc în anul 1859 la Bucureşti, când a fost elaborat, cu titlu experimental, primul regulament intitulat “Ordonanţa pentru reglementarea trăsurilor în Bucureşti. Acest act normativ prevedea obligaţii în sarcina birjarilor care nu aveau voie să circule decât la pas, fără să stropească pietonii şi să circule cu multă atenţie prin locurile strâmte. Un alt regulament asemănător era publicat în anul 1886 la Focşani. În anul 1906 apare în Monitorul Oficial nr. 211 “Regulamentul poliţiei, rulajului şi circulaţiei pe căile publice, care a fost completat un an mai târziu cu primele măsuri referitoare cu obligativitatea ca toate persoanele care doresc să conducă autovehicule trebuie sa posede “brevetul” de şofer, care putea fi obţinut în urma susţinerii unui examen. Examinarea persoanelor se făcea de către Prefectura de Poliţie Bucureşti care a luat această măsură ca urmare a creşterii îngrijorătoare a numărului de autovehicule, ajunse la 138 de automobile. Primele examene pentru obţinerea brevetului s-au organizat în decembrie 1907, iar primele cursuri de pregătire a celor care doreau permis de conducere au fost deschise în ianuarie 1911. Examenul a constat într-o proba pe şosea şi o probă de frânare instantanee în momentul în care examinatorul aruncă în faţa automobilului aflat în plină viteză, un sac umplut cu paie.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here