Şoferii disciplinaţi vor plăti poliţa RCA cu reducere

250
soferiFirmele de asigurare vor să introducă, de la începutul anului viitor, sistemul bonus-malus pentru poliţa auto obligatorie. Veste bună pentru şoferii atenţi! De anul viitor, asigurarea auto obligatorie (RCA) va fi plătită în funcţie de evenimentele rutiere în care a fost sau nu implicat proprietarul maşinii.

Altfel spus, de la 1 ianuarie va intra în vigoare, conform normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), sistemul bonus-malus RCA la nivel de piaţă (unic pentru toate societăţile de asigurare). Sistemul de „pedeapsă-recompensă” va lovi în portofelul fiecărui şofer care provoacă un accident şi totodată îi va recompensa pe cei care au împlinit un an fără evenimente rutiere cu daune.
O singură daună duce la majorarea asigurării cu 60%
„În consecinţă, un asigurat persoană fizică (sau un utilizator persoană fizică al unui autovehicul comercializat în sistem leasing) va trebui să primească aceeaşi majorare (malus) sau reducere (bonus) a primelor de asigurare de bază, indiferent ce asigurator alege”, ne-a declarat Radu Ionescu, directorul Biroului de Asigurare Auto Generali Asigurări.
El spune că va conta foarte mult istoricul daunelor din ultimii doi ani, pentru că, potrivit proiectului de norme actualmente în vigoare, o singură daună produsă în perioada de asigurare precedentă va duce la o creştere a primei de asigurare RCA cu 60%, indiferent de asiguratorul ales.
Acest proiect era în lucru de câţiva ani, mai ales că România este printre ultimele ţări din UE care nu are un astfel de sistem bonus-malus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here