Societatea Edilitara deszăpezeşte municipiul cu 22 de utilaje

145

utilaje (1)Conducerea societăţii SC Edilitara Public SA, alături de reprezentanţi ai Primăriei Târgu-Jiu, au făcut vineri prima inspecţie a utilajelor care vor asigura procesul de deszăpezire în municipiu şi cartierele componente în sezonul de iarnă 2010 – 2011.

Alexandru Zaharia, directorul societăţii SC Edilitara Public, a inspectat ieri parcul auto ce va asigura deszăpezire în acest sezon de iarnă. Maşinile şi întregul material antiderapant se află la sediul Edilitara din strada Vasile Alecsandri şi autorităţile se declară pregătite pentru a înlătura viitoarele fenomene produse de iarnă. „Comandamentul de iarnă pentru fenomene meteorologice din cauza zăpezii este pregătit şi cu data de 1 decembrie va funcţiona oficial. Noi ne-am pregătit mult mai devreme, şi chiar am avut câteva utilaje la comandament cu ofiţeri de serviciu pentru că utilajeau fost vreo două dimineţi cu multă chiciură şi se crease polei pe poduri, pe Pasarelă, motiv pentru care a trebuit să intervenim. De la 1 decembrie, comandamentul va funcţiona 24 de ore din 24 cu ofiţeri de serviciu, cu telefon linie fixă, iar noi ţinem legătura cu Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră, pentru a ne semnaliza eventuale evenimente”, a declarat Alexandru Zaharia.

1.200 de tone de nisip cu sare

Alături de utilaje, a fost pregătit şi materialul antiderapant pentru acest sezon de iarnă. În stocurile Edilitara Public SA se află deja aproape 1.200 de tone de sare cu nisip, clorură de calciu lichidă cu care se va trata, alături de un inhibator anticoroziv, zona de centru în aşa fel încât să nu fie afectat betonul amprentat. „Ne-am pregătit şi cu unelte, cu scule specifice pentru muncitori. Astfel, avem peste 250 de lopeţi, târnăcoape. În total vor funcţiona un număr de 22 de utilaje, atât utilaje specifice, cât şi mijloace de transport pentru încărcatul zăpezii, avem tractoare, autobasculante, iar de motorină nu se pune problema să rămânem fără deoarece avem activitate continuă”, a precizat directorul SC Edilitara Public SA. Din totalul de 22 de utilaje, 14 sunt proprii ale societăţii restul fiind închiriate contra-cost, tariful de funcţionare fiind diferit de cel de aşteptare, acesta din urmă având un preţ modic. Avem 22, 14 sunt utilaje proprii şi 8 închiriate, pe funcţionare avem un tarif, iar în aşteptare, cât utilajele nu funcţionează este un tarif modic. „De asemenea, tot pentru iarna 2011 – 2012, a fost cumpărat şi un buldoexcavator nou, care a costat aproape 56.000 de euro. La o parte din utilajele de iarna trecută s-au executat reparaţiile necesare, astfel că toate sunt pregătite pentru sezonul de ninsori şi polei”, a declarat Constantin Mituţoiu, director adjunct al SC Edilitara Public SA.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here