Şlam dens-ul de la Rovinari, verificat de comisarii de mediu

199

IMG_1926Finalizarea primului compartiment al depozitului nou de zgură şi cenuşă realizat în sistem „şlam dens” de la Complexul Energetic Rovinari i-a făcut pe comisarii de mediu gorjeni să purceadă la verificări. Inaugurat în urmă cu o săptămână de ministrul Economiei, Adriean Videanu, investiţia a costat circa 150 de milioane de lei, iar lucrările au debutat în urmă cu doi ani.

Aceasta a fost realizată în conformitate cu cerinţele europene de mediu şi reprezintă o necesitate pentru ca Termo Rovinari să poată funcţiona şi în anii următori.

Astăzi, Garda de Mediu Gorj va finaliza controlul de la Complexul Rovinari, dar şi cel de la Turceni. “Un control durează patru zile. Noi la Rovinari am vrut să urmărim instalaţia de şlam dens, care am constatat că merge foarte bine şi corespunde legislaţiei de mediu, iar la Turceni, vroiam să vedem dacă sunt îndeplinite cerinţele de mediu, iar activităţile desfăşurate să nu aibă impact prea mare asupra oamenilor din localităţile limitrofe şi a mediului”, a declarat Ovidiu Ilie, şeful Gărzii de Mediu Gorj. Reprezentanţii instituţiei vor mai face în perioada următoare controale la unităţile miniere, la depozitul de deşeuri UEG Târgu-Jiu. De asemenea, ei au aplicat şi o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei pentru o persoană fizică din staţiunea montană Rânca. “Proprietarul unei cabane a fost surprins că evacua apa în fondul forestier. I-am dat amendă şi i-am impus respectarea condiţiilor de mediu, în caz contrar, îi vom aplica o sancţiune mult mai mare”, a precizat Ilie.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here