SJU a încasat 14.750 lei din exploatarea rezervelor

128

De la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii noiembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a încasat 14.750 lei din exploatarea rezervelor de care dispune. Pentru o noapte la rezervă un bolnav trebuie să scoată din buzunar 100 lei.

Se pare că pacienţii gorjeni preferă luxul şi sunt dispuşi să plătească pentru el atunci când vine vorba de spitalizare. Oamenii preferă să plătească 100 lei pentru a petrece o noapte într-o rezervă dotată corespunzător. De la începutul acestui an şi până în data de 31 noiembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a încasat 14.750 lei de la pacienţii care au ales să petreacă perioada de spitalizare într-o rezervă. „De la 1 ianuarie până pe data de 31 noiembrie, din taxa hotelieră am încasat 14.750 lei. Pe secţii, încasările se prezintă astfel: Ginecologie – 7.400 lei, Gastroenterologie – 350 lei, Pediatrie 6200 lei, Cardiologie – 800 lei”, menţionează Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Rezervele, sursă de suplimentare a bugetului SJU
Rezervele Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu aduc unităţii un profit nesperat. Dotate cu televizoare, frigidere şi băi proprii, rezervele din cadrul SJU sunt dorite de pacienţi, care preferă să plătească pentru a beneficia de condiţii de spitalizare bune. O noapte la rezervă costă 100 de lei. Ideea modernizării şi dotării rezervelor a fost o iniţiativă lăudabilă, aparţinând managerului Vasile Stănculete. Primele rezerve care s-au modernizat au fost cele de la Obstetrică, acestea fiind şi cele mai solicitate, după cum confirmă managerul SJU Târgu-Jiu. Au urmat rezervele de la Pediatrie, care au fost dotate şi amenajate cu sprijinul unor sponsori. Atât acestea, cât şi cele existente în cadrul secţiei Cardiologie sunt solicitate de pacienţii care preferă să plătească o sută de lei pe zi pentru a sta singuri într-o încăpere modernă, unde beneficiază de cele mai bune condiţii. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu îşi doreşte să facă şi alte rezerve, astfel încât fiecare secţie a unităţii să deţină cel puţin o rezervă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here