SJA Gorj a avut 8.254 de solicitări în primul trimestru al acestui an

144

Picture 085În acest an, mii de gorjeni au apelat numărul de urgenţă pentru a solicita intervenţia unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. În primul trimestru al lui 2012, medicii de pe ambulanţe au intervenit la 8.254 de solicitări. Dintre acestea, 1.241 au fost transferuri intraspitaliceşti şi externări, 394 fiind către clinici din diferite judeţe.

Anual, autosanitarele Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj transportă mii de pacienţi şi intervin la nenumărate solicitări în diferite colţuri ale judeţului nostru. Astfel, numai în primul trimestru al acestui an s-a intervenit la peste opt mii de cazuri, realizându-se 1.241 de transferuri. „În primul trimestru al anului în curs am avut un total de 8.254 de solicitări. Dintre acestea, 1.241 sunt transferuri intraspitaliceşti şi externări. 394 de transferuri au fost făcute la clinici şi spitale din alte judeţe, precum Mureş, Timiş, Bucureşti, Dolj şi altele”, explică Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Peste trei mii de transferuri, în 2011

Numărul transferurilor efectuate de SJA Gorj se ridica la ordinul miilor într-un an de zile. Anul trecut au fost peste trei mii. „În 2011 am avut un total general de 3.435. Au fost 828 de transferuri de pacienţi aflaţi în stare gravă; dintre aceştia, 414 au fost transportaţi la Craiova, 235 la Bucureşti, 77 la Timişoara, 31 la Mureş, 22 în Hunedoara, 27 în Mehedinţi, unul la Constanţa şi unul la Sibiu. În plus, au fost transportaţi 242 de bolnavi nedeplasabili. Tot în 2011 s-au efectuat şi 1.869 de alte transferuri şi 496 externări”, a precizat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Angajaţii SJA Gorj lucrează la foc continuu, fiind tot mai solicitaţi pentru a transfera bolnavi către alte unităţi. Aceştia răspund prompt solicitărilor şi sunt întotdeauna pregătiţi să facă faţă tuturor cazurilor. Pe fiecare tură sunt active şase echipaje în staţia centrală, la care se adaugă alte şase de la substaţii.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here