Sistemul care urmărește lemnele din România, funcțional. Deputat: Mișcăm lucrurile!

1068

SUMAL 2.0, cel mai important sistem informațional de urmărire a materialului lemnos, a devenit operațional. Aplicația permite îmbunătățirea urmăririi trasabilității lemnului și descurajează tăierile ilegale de lemn.
Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, spune că noul sistem informatic va contribui la debirocratizarea sectorului, prin eliminarea mai multor registre și documente, precum și prin automatizarea fluxurilor de date care până acum se realizau manual.
„Pentru administratorii de păduri – ocoalele silvice de stat și private (de regim) au fost înlocuite registrul „Marcări” și cel al „dispozitivelor de marcat”. Începând din 31 ianuarie, administratorii vor utiliza varianta lor electronică din noul SUMAL.
De asemenea, au fost înlocuite fișele de marcare de mână, precum și centralizările aferente. Odată cu implementarea SUMAL 2.0, toate marcările se vor realiza electronic în teren, iar volumele se calculează și se transmit automat. De menționat este faptul că noul SUMAL are capacitatea de a descoperi automat eventuale erori din culegerea datelor dendrometice, astfel încât acestea să poată fi corectate în timp util”, a anunțat parlamentarul.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here