Sindicatul lui Golea, angajatul administraţiei, se revoltă împotriva CEO

480

Sindicatul Liber Minerul Rovinari Pinoasa, condus de Marin Golea, angajatul administraţiei Complexului Energetic Oltenia, a deschis, săptămâna trecută, un proces împotriva CEO, cerând companiei daune interese reprezentând contravaloarea cotizaţiei de 1,1% din salariul brut aferente lunii septembrie a anului 2013. Se cer astfel, tardiv, de către structura sindicală banii în cauză, cu precizarea însă ca sumele să fie actualizate, asta în condiţiile în care Golea a fost promovat şef al juriştilor de la Mentenanţă-Rovinari, fiind angajatul administraţiei pe care o cheamă acum la bară. Mai mult, Golea porneşte acest demers după ce declara cu doi ani în urmă că oprirea cotizaţiei de către CEO pe care o cere acum, la proces, nu reprezenta pentru el decât ceva aproape insignifiant.

Vicepreședintele FNME, Marin Golea, spunea în vara lui 2013 că măsura administrației privind nemaioprirea cotizației pentru sindicate ar fi, în opinia sa, un lucru mai mult decât mărunt. “Dacă așa gândesc ei. Oricum, cei care conduc CEO nu au nimic în cap, se ocupă de porcării!”, mai spunea, atunci, liderul Sindicatului Liber Minerul Pinoasa, mai mult decât iritat.
La doi ani însă după declaraţiile în cauză, Golea îşi schimbă optica şi se gândeşte să ceară acum, în numele sindicatului, banii neopriţi la momentul respectiv. Asta la instanţă, cerând banii aceloraşi şefi din CEO de care spunea atunci “că nu au nimic în cap”. Şi totul, în condiţiile în care între timp el ajunge, chiar angajat al administraţiei CEO, fiind pus chiar şef peste juriştii de la Unitatea de Mentenanţă Rovinari.

facs descMai vrea ceva!
Acţiunea lui Golea, demarată pe 5 octombrie la Tribunalul Gorj, revoltă restul liderilor de sindicat care nu fac parte din FNME. Constantin Creţan crede că Golea “mai vrea ceva de la conducere”, motiv pentru care le arată, astfel, pisica şefilor săi de la CEO. Creţan suspicionează însă că există totuşi posibilitatea ca Golea să fi ajuns şi cu conducerea la o înţelegere, fiindu-i promişi banii în cauză, solicitaţi la instanţă. Asta pentru că mai mulţi colegi de-ai lui Golea, din FNME, au iniţiat, cu ani în urmă, un demers similar, pierdut însă în februarie 2015, sindicatele protestând astfel pentru neoprirea cotizaţiilor de către CEO. Mai exact, în februarie, Curtea de Apel Craiova suspenda decizia judecătorească a unei instanțe a Tribunalului Gorj în baza căreia administrația CEO era obligată de un executor judecătoresc să dea cotizațiile sindicatelor FNME. Instanța superioară a decis anularea unei astfel de hotărâri, sindicatele pierzând procesul cu CEO. Deocamdată, instanţa nu a stabilit un termen la acest proces.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here