Sindicalistul Nelu Roşca s-a rupt contractual de CEO

14

Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului “Liber” Cariera Roşiuţa şi-a întrerupt de bunăvoie contractul de muncă cu Complexul Energetic Oltenia, solicitând joi, înainte de protestul din Piaţa Prefecturii, suspendarea relaţiilor cu angajatorul. Mai exact, Roşca, angajat consilier juridic în cadrul Companiei, a cerut să-şi suspende contractul pentru a presta doar la sindicat, loc în care va fi şi remunerat. Acesta susţine că nu mai vroia să fie salariatul CEO, deoarece era ţinut sub observaţie de către conducerea structurii energetice, fiind mutat în ultimele zile de la sediul din Debarcader, la cel central de lângă CEZ. Pentru a fi oprit să-şi desfăşoare activitatea sindicală, Roşca era pus să semneze condica la sosire şi la plecarea de la locul de muncă.

Sindicalistul Nelu Roşca s-a despărţit de Complexul Energetic Oltenia, la cerere, asta după ce şi-a întrebat membrii de sindicat cum să procedeze în situaţia în care era presat să aleagă între munca sindicală şi cea, în genunchi, în folosul administraţiei. Sindicaliştii de la Roşiuţa, peste 1300 la număr, i-au cerut lui Roşca să renunţe la munca de la CEO pentru activitatea sindicală, motiv pentru care liderul a ales să presteze doar pentru sindicat. “Sindicaliştii mei m-au mandatat să continui munca sindicală, urmând să fie salariat al sindicatului. Din data de 5 martie, nu mai sunt salariat al CEO, eu suspendându-mi relaţiile de muncă cu Compania, loc în care eram încadrat consilier juridic. Am fost şi o perioadă în concediu de odihnă doar pentru a putea face muncă sindicală, dar la întoarcere m-au mutat la sediul CEO, de la cel din Debarcader, ca să mă aibă mai bine sub observaţie. Eu nu cedez acestor presiuni şi drept dovadă mi-am suspendat contractul de muncă pentru a continua să fac, liniştit, muncă sindicală. Mandatul meu este să le obţin angajaţilor de la Roşiuţa drepturile din 2014”, a declarat Nelu Roşca, în timp ce se pregătea să plece la al patrulea miting din faţa Diviziei Miniere a CEO.

Prefectul, “garantul respectării legii”, tolerează presiunile
Roşca şi-a manifestat nemulţumirile şi faţă de impasibilitatea prefectului de Gorj, Alin Văcaru, de a interveni la CEO pentru că acolo nu se respectă, în opinia sa, legea. “Voi fi în piaţă, de fiecare dată când va fi miting, pentru a-mi striga astfel nemulţumirile împotriva lui Ciurel şi împotriva instituţiilor statului care mimează că îşi fac datoria. Mă refer la prefect, care fiind garantul respectării legii nu intervine deloc nici când este sesizat că la CEO se fac abuzuri şi ilegalităţi”, a declarat Roşca. “Prefectul trebuie să fie în slujba cetăţenilor şi deşi vede că pentru cetăţenii din CEO se încălcat legi, se fac abuzuri şi discriminări, stă impasibil. Instituţia Prefectului trebui să intervină, nu să dea sfaturi de pe margine. Cum este prefectul garantul respectării legii, dacă el nu face nimic în acest sens”, a completat liderul de sindicat.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here