Sindicaliștii de la „Sănătatea” protestează alături de membrii SANITAS

470

Miercuri, 20 aprilie 2016, Prefectura Gorj a fost pichetată de SANITAS și „Sănătatea”, acesta fiind primul protest la care cele două sindicate au participat împreună. Liderii sindicali au înmânat un memoriu prefectului de Gorj, sperând ca lista lor cu revendicări să ajungă pe masa Guvernului.

În mijlocul săptămânii, într-o zi lucrătoare, angajații din sistemul sanitar și cel al asistenței sociale, care nu erau la serviciu, au ales să-și dea întâlnire în Piața Prefecturii Gorj, pentru a trage un semnal de protest sanitas (1)alarmă guvernanților. „Suntem aici pentru a ne susține colegii din Sanitas și din asistența socială și din sănătate. Avem o listă cu revendicări și sperăm ca din cele 11, măcar 10 să le ducem la îndeplinire. Suntem optimiști. Vrem să se elimine inechitățile și să fie o egalitate între toate categoriile de personal, indiferent de locul de muncă.”, a declarat Domnica Gridan, președinte Sanitas DGASPC Gorj.

Protest comun
Pentru prima dată, SANITAS și „Sănătatea” Gorj au protestat împreună. Sindicaliștii au lăsat un memoriu prefectului de Gorj și speră ca acesta să le transmită Guvernului. „Asistăm la o pichetare a protest sanitas (2)Prefecturii Gorj, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Avem 11 revendicări, mai toate fiind legate de salarizare. Dorim o creștere salarială cu 25% și în 2016, așa cum am luat în 2015; dorim și în 2016 o creștere salarială tot de 25%, tocmai pentru a reuși să oprim exodul cadrelo medicale din România. Cerem și plata sporurilor specifice pentru medici. Nu vom renunța la revendicările pe care le avem și, dacă Guvernul nu ne aude, în iunie o să fie un miting adevărat la București”, a menționat Valentin Popa, președintele Sindicatului SANITAS Gorj.
Ion Măruță, președintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, consideră că uniți, sindicaliștii au șanse mai mari să obțină ceea ce-și doresc. „Am decis să ne unim forțele, să arătăm că se poate, să nu fim individualiști, să muncim toți și să protestăm; să asigurăm condiții foarte bune pentru angajați, prin mărirea bugetului. Ne dorim, cu ardoare, condiții deosebit de bune pentru bolnavi, ne dorim să fie protest sanitas (3)medicamente în spital și, nu în ultimul rând, dorim salarii decente pentru salariați. Este inadmisibil ca un chirurg să vină la spital stresat că are rate la bancă și nu poate să se descurce cu banii; el trebuie să fie liniștit, să își poată desfășura activitatea medicală așa cum trebuie”, a precizat Măruță.

Revendicări sindicale
Principalele revendicări ale sindicaliștilor din sănătate sunt: Eliminarea inechităților salariale pentru toți angajații din sistemul sanitar; Creșterea salariilor angajaților din sistemul sanitar și de asistență socială cu 25% și în anul 2016; Acordarea sporurilor specifice medicilor și pentru perioada orelor de gardă; protest sanitas (4)Acordarea sporurilor la salariul de bază actual pentru întreg personalul din sistemul sanitar; Adoptarea unui nou Regulament de sporuri specific sistemului sanitar; Respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar; Deblocarea și finanțarea posturilor; Reglementarea funcționării rețelei de medicină școlară; Reglementarea cadrului legislativ pentru echivalarea studiilor asistenților medicali; Alocarea unui procent de 6% din PIB pentru SĂNĂTATE.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here