Simpozion Ştiinţific Internaţional, la Târgu-Jiu

369

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat Simpozionul Ştiinţific Internaţional cu tema „Societatea informaţională şi dezvoltarea durabilă”, ediţia a II-a. Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, manifestarea are drept obiectiv creşterea vizibilităţii UCB pe plan naţional şi internaţional.

Centrul de studii economice fundamentale şi aplicative din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în colaborare cu Centrul de studii şi cercetări economice al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Petrol-Gaze” din Ploieşti, a organizat  a doua ediţie a Simpozionului Ştiinţific Internaţional cu tema „Societatea informaţională şi dezvoltarea durabilă”. Prorectorul Ştefan Ghimişi spune că „tematica manifestării este de stringent interes atât pentru profesioniştii din domeniul economic, cât şi pentru toată societatea, pornind de la premisa că este imperios necesară o cunoaştere adecvată, pe scară cât mai largă, a problemelor şi necesităţilor existente în societate în vederea asigurării unei dezvoltări durabile”.
La eveniment au fost invitaţi specialişti din toate domeniile de activitate, reprezentanţi ai instituţiilor publice, ONG-urilor şi mediului de afaceri. „Lucrările simpozionului urmează a fi publicate într-un volum care va reprezenta un instrument util în elaborarea unor strategii şi politici locale şi globale de susţinere a dezvoltării durabile, dar mai ales în responsabilizarea generaţiilor tinere de a se implica în alegerea soluţiilor durabile, întrucât sunt afectate propriile lor moşteniri economice, culturale şi de mediu”, a menţionat Ştefan Ghimişi, prorectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Scopul organizării simpozionului „Societatea informaţională şi dezvoltarea durabilă” – Ediţia a II-a se încadrează în obiectivul declarat al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, acela de a creşte vizibilitatea pe plan naţional şi internaţional.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here