Siguranța vine de la poartă

233

Echipa de handbal a Energiei visează la un sezon foarte bun care să se concretizeze măcar cu o prezență pe podiumul Ligii Naționale de handbal masculin la finele sezonului următor.

Președintele Andrei Maioreanu a asigurat echipei gorjene un lot competitiv, în care și-au făcut apariția cinci jucători străini, cu mare experiență, jucători de la care se așteaptă un plus care să ducă echipa acolo unde sunt așteptările. Totuși, marile speranțe ale gorjenilor nu pornesc de la noile achiziții, ci chiar de la poartă, acolo unde Energia are doi jucători ce au dat satisfacție maximă în sezonul trecut. Cu George Șelaru și Cristian Antonaru în poartă, Energia are parte de siguranța de care fiecare echipă are nevoie atunci când își propune lucruri îndrăznețe.

Șelaru, un nume pentru națională
George Șelaru a avut evoluții foarte bune de la sosirea sa la Târgu Jiu, în a doua parte a sezonului trecut, iar acest lucru n-a rămas neremarcat la nivelul echipei naționale. Portarul gorjenilor a fost convocat la echipa națională, a participat la acțiunile acesteia, însă ratările echipei naționale îl fac pe Șelaru să se gândească acum în primul rând la echipa de club: „Ca miză personală, îmi doresc să ajut la îndeplinirea obiectivului pe care îl vom stabili împreună. Acesta este principalul meu obiectiv, nu echipa naţională. Pentru mine, deocamdată importantă este echipa de club. Urmează un sezon în care noi ne dorim să terminăm cât mai sus. Sper să facem o pregătire cât mai bună şi, foarte important, să fim feriţi de accidentări, pentru că nu suntem foarte mulţi. Vom vedea cum se vor încadra şi noii colegi, sper cât mai bine, şi să facem faţă cerinţelor conducerii”, a declarat George Şelaru, portarul celor de la Energia Târgu Jiu.

Antonaru vrea un sezon mai bun decât precedentul
antonaruTitular incontestabil în prima parte a sezonului trecut și împărțind timpul petrecut între buturi în retur cu Șelaru, Cristian Antonaru rămâne un pilon important în echipa Energiei și pentru sezonul 2014-2015. După ce anul trecut echipa gorjeană a terminat pe locul 5, acum Antonaru vrea mai mult: „Sperăm să fie un sezon mai bun decât cel care s-a încheiat. Am văzut că avem şi ceva întăriri. Vom vedea ce potenţial au şi băieţii. Sper să se acomodeze cât mai repede şi să ne ajute să facem o echipă cât mai bună. Şi noi îi vom ajuta pentru că nu o să le fie aşa de uşor. Dar, cu ajutorul nostru şi al antrenorilor, sper să se integreze rapid pentru că va fi un campionat greu şi echilibrat. Toate echipele şi-au consolidat loturile”, a declarat portarul Cristian Antonaru.

Antrenamente fizice
Liviu Andrieș a început deja programul de pregătire, însă pentru moment elevii săi nu vor avea parte de mingea de handbal. Pe lângă alergările de care handbaliștii echipei gorjene vor avea parte din plin în perioada următoare, preparatorul fizic Ion Avramescu pregătindu-le programe speciale, Liviu Andrieș le-a pregătit elevilor săi mici suprize, ei având parte și de reprize de fotbal sau de înot.

Debut la Turda
Țintarul noii ediții de campionat a Ligii Naționale de handbal masculin a fost stabilit, iar Energia va juca primul meci din sezonul 2014-2015 în deplasare, la Turda, cu Potaissa. În etapa a doua, Energia Târgu Jiu va primi, pe teren propriu, vizita celor de la HC Vaslui, în etapa a treia elevii lui Andrieș se vor deplasa la Odorhei pentru ca în runda a patra gorjenii să ia pauză, fiind echipa ce nu va avea adversar după ce CSM Oradea a anunțat că refuză înscrierea în Liga Națională.
Faptul că Energia și Potaissa Turda se vor întâlni în prima etapă de campionat dă peste cap programul de pregătire pe care cele două echipe îl stabiliseră. Partenere tradiționale în jocurile de verificare, Energia și Potaissa urmau să se întâlnească într-o dublă amicală cu o săptămână înaintea primei etape, lucru care acum nu mai este posibil, cele două echipe urmînd a-și căuta alți adversari pentru meciurile în care să facă ultimele reglaje.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here