Şi-au amintit că sunt fotbalişti! Craiova a spulberat Voluntariul

747

Universitatea Craiova a revenit pe loc de play-off după succesul categoric din partida cu FC Voluntari. Deşi Devis Mangia estima că meciul cu formaţia ilfoveană va fi cel mai greu de până acum, vizitatorii au rezolvat jocul în prima repriză. Două goluri ale lui Bancu şi reuşitele lui Kelic şi Mitriţă au oferit oltenilor liniştea de care aveau nevoie în partea secundă. Spre dezamăgirea antrenorului italian, echipa sa a primit din nou gol, după un penalti, în minutul 85, atunci când Cicâldău a făcut un fault prostesc la Laidouni, cel care a şi transformat lovitura de pedeapsă. Craiova a refăcut ecartul de 4 goluri peste numai 2 minute. Markovic a fost agăţat în careu de Vâtcă, iar Bancu şi-a completat seara de excepţie cu o reuşită de la punctul cu var.

Succesul pus şi pe seama gazonului
Jucătorii şi antrenorul Craiovei au declarat după meci că victoria cu Voluntari a fost una extrem de preţioasă în contextul în care urmează meciul cu Dinamo, iar moralul echipei doljene nu era unul foarte bun. De asemenea, Bancu şi compania au făcut referiri şi la gazonul ilfovenilor, unul mult mai reuşit ca iarba de la Craiova. Eroul meciului a păstrat şi mingea cu care a înscris 3 goluri.
„Mă bucur mult că am reușit să obținem victoria și cele trei puncte, pentru că eram demoralizați cu toții și aveam nevoie de această victorie. Anul trecut am marcat trei goluri în tot sezonul și acum am reușit trei într-un meci. Sper să nu mă opresc aici și îi mulțumesc lui Mitriță că m-a lăsat să dau gol din penalti, pentru că el trebuia să execute acea lovitură de la 11 metri. Prima cauză pentru jocurile oscilante este terenul, pentru că acasă ne dezavantajează, nu putem să pasăm așa cum ne-am dori. În al doilea rând, suporterii. Această galerie care a venit aici a fost fantastică și dacă și ceilalți suporteri ar veni la stadion ca să ne încurajeze, probabil că și noi am fi mult mai motivați și mai concentrați. Ne pierdem concentrarea când auzim cum suntem înjurați și uneori ne pierdem și capul”, a declarat Nicușor Bancu. „Ne-a ajutat acest teren bun să ne facem jocul. Am fost în formă și mă bucur că am marcat cinci goluri, dar nu trebuia să primim. Ne-am mobilizat mai bine la acest meci și asta cred că a făcut diferența. Sper să revenim la forma din sezonul trecut și să nu mai pierdem puncte acasă. Sunt la Craiova, am jucat în seara asta și nu vreau să vorbesc despre o plecare a mea la Botoșani. Nu sunt în măsură să comentez acum, dar e normal să-mi doresc să joc mai mult“, a spus Bărbuț, cel care este aproape de a părăsi formaţia alb-albastră. „Am făcut o partidă foarte bună, cel puțin prima repriză, pentru că în cea de-a doua am cerut să menținem posesia mingii, să nu forțăm. Nu cred că se poate vorbi despre o oscilație în evoluții, pentru că echipa mea și-a dat întotdeauna silința, a făcut meciuri bune. Pot să fac și o glumă: am jucat pe un gazon foarte bun în seara asta… A fost una dintre cele mai bune partide, dar nu îmi place că am primit din nou gol. În deplasare, singura partidă în care nu am jucat bine a fost cea de la Sepsi. Asta poate și din cauza terenurilor bune pe care am evoluat”, a declarat Mangia.
Cătălin Pasăre

FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-5 (0-4)
Au marcat: Laidouni ‘85 / Bancu `24, `41, `87 – penalti, Kelic `27, Mitriță `39.
Voluntari: Vâtcă – Hodorogea, Walace (`43, Belahmeur), Zgrablic – Ricardinho, Sesar (`80, Ciucur), Lazăr, Laidouni, Al. Vlad – Pârcălabu (`23, Tudorie), Căpățână. Antrenor interimar: Dinu Todoran.
Craiova: Pigliacelli – Borța, Kelic, Ferreira, Briceag (`59, Burlacu) – Fedele (`73, Mateiu), Cicâldău, Bancu – Bărbuț (`66, Markovic), Mitriță, Baicu. Antrenor: Devis Mangia.
Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleț, Marius Badea; Marian Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here