Serie nouă de bilete de tratament pentru pensionarii gorjeni

272

Conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj a anunţat faptul că a sosit cea de-a cincea serie de bilete de tratament din anul 2018, aferentă pensionarilor gorjeni.

Noua serie de bilete de tratament aprobate are valabilitate pentru următoarele staţiuni: Amara, Bala, Buziaş, Covasna, Geoagiu şi Olăneşti. Titularii se pot prezenta pentru ridicarea biletelor prezentând cuponul de pensie pe luna anterioară, actul de identitate şi bilet de trimitere de la medicul de familie pentru staţiunea repartizată, iar locurile ce nu vor fi valorificate până pe 18 aprilie, la ora 15.00, se vor redistribui pe 19 aprilie, începând cu ora 08.00. Şi pentru această serie au rămas un număr de 24 de locuri nerepartizate care se pot elibera celor interesaţi, fiind valabile astfel: 21 de bilete pentru staţiunea Baia, unul pentru Geoagiu şi două pentru Moneasa. Biletele repartizate, cât şi cele rămase nerepartizate se eliberează conform programului afişat la sediul Casei de Pensii, cât şi pe pagina de internet a instituţiei.  Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Gorj aduc la cunoştinţa pensionarilor faptul că, având în vedere că tratamentul balnear şi pentru recuperare a capacităţii de muncă este un serviciu medical, iar din septembrie 2015 a devenit obligatoriu folosirea cardului de sănătate, la momentul prezentării în staţiunea balneară, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia.

Zeci de mii de bilete de tratament, alocate pe ţară
Guvernul a aprobat alocarea a aproape 60.000 de bilete de tratament în unităţile balneare aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii, pentru pensionari şi asiguraţi, în anul 2018. Numărul acestora va fi suplimentat după încheierea contractelor cu operatori economici, după atribuirea ofertelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet. Numărul biletelor de tratament care se acordă gratuit anumitor categorii de persoane cum ar fi veteranii, văduvele de război, invalizii şi deţinuţii politici, se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii de prezentare, cu o durată de 12 zile.  Pentru un astfel de tichet, obţinut prin Casa de Pensii, vârstnicii vor achita 50% din cuantumul pensiei. Hotărârea Guvernului nr. 39/2018 privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2018, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 128 din 9 februarie şi se aplică de la data publicării. În acest an, persoanele care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear pot solicita şi beneficia de un singur bilet de tratament.  Practic, de aceste bilete de tratament pot beneficia persoanele asigurate în sistemul public de pensii şi pensionarii din acest sistem, precum şi cei care au căpătat dreptul de a beneficia de aceste bilete printr-un act normativ special.
Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here