Serafim sau Argintaru?! Cumnatul lui Troacă, dator PSD şi supus PNL, va decide noul primar de Padeş

267

Consilierul local Constantin Pora, ales în 2012 pe listele PDL, devenit între timp membru al PNL ca în noiembrie să se declare independent politic, este cel care va decide, astăzi, ce partid îşi va pune viceprimarul cu atribuţii de primar în comuna Padeş. Pora este forţat de împrejurări să se decidă în şedinţa de Consiliu Local de miercuri dacă susţine PSD, partid care îl menţine de trei ani în funcţia de director al Şcolii Gimnaziale Padeş, sau PNL-ul care este coordonat pe plan local de cumnatul său, primarul suspendat, Mihăiţă Troacă, edilul în cauză fiind de altfel cel care stabileşte, şi în prezent, cine şi cât îl urmează în fruntea administraţiei locale.

La finalul săptămânii trecute, viceprimarul cu atribuţii de primar din Padeş, Ilie Dragoteanu, a renunţat la mandatul primit cu câteva luni în urmă de la Consiliul Local, el fiind ales prin voturile consilierilor PNL şi cu un vot decisiv al unui ales PRM. Astăzi, însă, Consiliul Local Padeş se va întruni în vederea alegerii unui nou viceprimar cu rol de primar în comună, liberalii deja dorind să-l ungă vice pe Serafim Antonie. Social democraţii merg pe mâna lui Mihai Argintaru, asta deşi PSD-ul are doar patru voturi, iar PNL-ul şase. Pesediştii au însă şanse să-şi pună viceprimar, deoarece există marea posibilitate, ca PRM-ul să nu mai ofere votul decisiv alesului propus de PNL, astfel Argintaru ar putea aduna şase voturi, egale cu ale propunerii PNL.
În atare condiţii, singurul care va face diferenţa va fi “independentul” Constantin Pora, care va trebui să arate de data aceasta cu cine face echipă. Mai exact, Pora, va alege fie PSD-ul care îi asigură de prea mult timp funcţia de director de şcoală la Padeş sau PNL-ul cumnatului său Mihăiţă Troacă, factor decisiv în numirea unui nou înlocuitor al său.

troaca (1)Fuga e sănătoasă!
Trebuie menţionat că la numirea lui Dragoteanu, Pora a fentat ambele partide, el alegând să lase greaua misiune a numirii vicelui pe umerii PRM. Îndatorat în ambele părţi, Pora a şters putina şi nu s-a prezentat la şedinţa de Consiliu Local Padeş în care a fost numit viceprimar liberalul Dragoteanu, lucru pe care nu-l mai poate repeta de data aceasta când alegerea noului primar ar putea sta doar în votul său.

PRM, decident sau nu..
În toată această ecuaţie, un rol important îl au şi voturile PRM, partid al cărei conducere nu se bucurase până ieri de vreo negociere în vederea susţinerii propunerii celor două partide politice. Şansele cresc însă pentru PSD, de data aceasta se vehiculează în organismul local, ştiut fiind că PNL-ul s-a bucurat deja gratis de o susţinere a PRM, cu câteva luni în urmă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here