Senatul UCB validează rezultatul alegerilor

220

bojinca ucbAstăzi, membrii Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se întrunesc pentru a valida rezultatul alegerilor, care au avut loc în data 19 martie. Moise Bojincă, noul rector al UCB, aşteaptă confirmarea din partea MECTS, după care va decide numele celor alături de care va forma echipa managerială.

Scrutinul organizat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în data de 19 martie 2012 a strâns la urne 159 de votanţi din 167 de cadre didactice şi studenţi cu drept de vot. După numărarea voturilor, Moise Bojincă a fost câştigătorul acestei competiţii electorale, fiind votat de 86 de persoane, în timp ce contracandidatul său, Constantin Căruntu, a obţinut doar 70 de voturi. De altfel, acesta din urmă chiar a anunţat că va contesta alegerile. Astăzi, Senatul UCB se întruneşte pentru a valida rezultatul alegerilor, după care raportul întocmit şi dosarul câştigătorului alegerilor se înaintează Ministerului Educaţiei, care va emite ordinul de confirmare a rectorului.

Bojincă: „Pornesc la drum cu entuziasm”

Meticulos, calm şi foarte calculat, Moise Bojincă aşteaptă liniştit ca toate etapele de după scrutin şi până la confirmarea sa să fie parcurse. „Miercuri este validarea alegerilor de către Senat, după care aşteptăm confirmarea de către Minister, iar apoi analizăm şi stabilim echipa managerială. În aceasta se vor regăsi oamenii care se angajează să ducă la îndeplinire obiectivele şi misiunea universităţii. Eu pornesc la drum cu entuziasm şi cu sentimentul unei mari responsabilităţi, pentru că nu este uşor să conduci o entitate de genul universităţii”, declară noul rector al UCB Târgu-Jiu. Deşi a fost ales rector, Bojincă spune clar că nu va renunţa la catedră. „În nici un caz nu renunţ la catedră. Voi încerca să-mi fac toate obligaţiile pe care le am la catedră, pe lângă activitatea de rector. Trebuie să facem cu sfinţenie îndatoririle pe care le avem”, mărturiseşte Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here