Senatorul PNL, Ion Iordache: Bălăşoiu, eternul SFORAR al CEO!

3724

Senatorul Ion Iordache a transmis azi o scrisoare deschisă adresată Ministerului Energiei, acţionarilor, supraveghetorilor şi directorilor CEO, în care spune că „ajunge cu prăduirea Complexului Energetic Oltenia!”

Iată textul integral:

„Scrisoare deschisă Către: Ministrul Energiei, Virgil Popescu Adunarea Generală a Acționarilor CEO Consiliul de Supraveghere al CEO Directoratul Complexului Energetic Oltenia

Ajunge cu prăduirea Complexului Energetic Oltenia!

Nu pot accepta nedreptățile! 70 de angajați ai Termocentralei Turceni vor fi transferați în condiții incerte. Revoltător este că, angajații din alte județe își mențin pozițiile în detrimentul gorjenilor. Complexul Energetic Oltenia este al Gorjului! Prea mult timp, așa zișii “specialiști” din județele învecinate au condus această companie grăbindu-i sfârșitul! Ajunge! Solicit public explicații din partea tuturor celor care au decis numirea în funcții de conducere a lui Constantin Bălășoiu, doljean (eternul sforar al CEO), a Lăcrămioarei Pințea, bucureșteancă, și a tuturor directorilor din Dolj și Mehedinți.

În Gorj avem specialiști care, atât prin cunoștințe, cât și din patriotism, ar fi putut salva compania. În loc să mizăm pe ei, am importat, de-a lungul timpului, zeci de oportuniști care ne-au adus pe buza prăpastiei. Consiliul de Supraveghere al companiei are în prezent 6 membri, NICIUNUL din Gorj! Explicați!

Solicit public explicații și cu privire la restructurarea companiei! Aș vrea să știm exact ce argumente au stat la baza retehnologizării Ișalnița în condițiile în care cărbunele trece prin fața Termocentralei Turceni înainte să ajungă la Craiova, crescând astfel, nejustificat, cheltuielile. De ce se menține în funcțiune Ișalnița în detrimentul Turceni, în condițiile în care costurile de producție sunt mult mai mari? Cum crești eficiența unei companii cu astfel de abordări manageriale? De ce vă opuneți investițiilor propuse de primăria Rovinari? Cele mai mari costuri de producție sunt la Ișalnița în care continuați să investiți cu nemiluita, în timp ce, la Rovinari, cea mai eficientă sucursală a companiei, nu ați reabilitat nici măcar Grupul 5! De ce? De ce nu retrocedați terenurile, drumurile, cimitirele și clădirile – pe care le mențineți în paragină – către comunitățile locale? Primăriile le-ar putea moderniza și gorjenii ar putea să le folosească! Vă rog să explicați motrenilor de ce au rămas fără căldură în timp ce, pe banii Complexului Energetic Oltenia, s-a reabilitat rețeaua de distribuție a agentului termic pentru municipiul Craiova. De ce nu s-au recuperat datoriile de zeci de milioane de euro pe care Craiova le are la Complexul Energetic Oltenia? Pentru ce are nevoie compania de sute de angajați TESA din afara județului în timp ce gorjenii muncesc în condiții extrem de grele pentru salarii mizerabile! Este evident că, artificial, încercați să ne distrugeți, ducând toate fondurile disponibile în alte județe! Gorjenii produc energie de zeci de ani, sacrificând terenuri, familii, sănătate!

Merităm respect! Vrem să continuăm să producem energie din orice sursă! Nu în ultimul rând, condamn cu fermitate lipsa de transparență în toate documentele și deciziile care vizează viitorul Complexului Energetic Oltenia. Un județ întreg, sute de mii de oameni, sunt afectați de viitorul acestei companii! Renunțați la tactica asta diversionistă, domnilor! Sunteți obsedați de secrete: memorandum-uri secrete, planuri de restructurare secrete, organigramă secretă, consilieri secreți, angajări secrete, creșteri salariale secrete. Toate aceste secrete au determinat o lipsă de încredere totală în echipa de conducere a acestei companii. Aștept cu interes răspunsuri la toate aceste întrebări!

13.05.2021, Ion Iordache, Senator PNL Gorj”

1 COMENTARIU

  1. Cam ai dreptate! CEO -ul are traectoria stabilita de altii fara legatura cu Gorjul si asta in conjunctura cu tendintele mai generale de eliminare a consumului de carbune. Pentru politicieni , o singura intrebare: peste 10-20 de ani, ce va iesi din granitele judetului Gorj si care sa genereze intrari in Gorj a banilor? Minerit si energie pe baza de carbune=0, agricultura -slab dezvoltata, servicii (inclusiv turism) -slab, industrie -la pamant. Si toate aste pe fondul faptului ca forta de munca calificata si de elita isi cauta soarta pe alte meleaguri, iar situatia infrastructurii nu pare sa se modifice substantial Gorjul fiind un judet izolat. CONCLUZIA: vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat! adica, daca vrei vrea sa omori un caine , sa ii dai drumul in Gorj si va muri singur de foame! Numai averea mare stransa de o mana de oameni (mai mult sau mai putin otrtodox) plus un vesnic concurs de orgolii marunte nu va salva Gorjul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here