Senatorul Iriza vrea de la Dăncilă grup de lucru pentru constituirea mixului energetic!

741

•Dispariția CEO ar dezechilibra definitiv SEN și ar face România dependent de importuri masive de energie electrică

Senatorul social-democrat Scarlat Iriza îi cere premierului României, Viorica Dãncilã, sã constituie un grup de lucru care sã analizeze posibilitatea realizãrii mixului energetic. Parlamentarul susține în cadrul unei interpelări adresate premierului Viorica Dăncilă cã în fiecare campanie electoralã acesta a fost un subiect intens discutat, însã s-a rãmas la stadiul de vorbe.

,,În fiecare dintre campaniile electorale din ultimii 10 ani, toți politicienii de la toate partidele au promis realizarea mixului energetic, ca unicã soluție de asigurare a stabilitãții, siguranței și continuitãții în funcționarea Sistemului Energetic Național. Tocmai s-a încheiat încã o campanie electoralã, în care s-a promis același lucru.

b ip iriza 2729 b.pdf

Eu cred cã trebuie sã și începem sã facem ceva concret, în direcția implementãrii efective a mixului energetic, într-o primã fazã între energia electricã produsã din cãrbune și energia electricã produsã în centralele hidroelectrice. Actualul status-quo nu face decât sã adânceascã practicile neconcurențiale și dezechilibrele existente la nivelul Sistemului Energetic Național. Pentru a se evita o asemenea situație, consider cã este necesarã constituirea în regim de urgențã a unui grup de lucru interministerial, care sã demareze implementarea mixului energetic între energia electricã produsã din cãrbune și energia electricã produsã în centralele hidroelectrice”, aratã parlamentarul gorjean.

b ip iriza 2729 b.pdf

,,Pe lângă faptul că este pusă în pericol securitatea energetică a României avem o victimă sigură pe care nu ne-o putem permite. Complexul Energetic Oltenia, societate care a ținut lumina aprinsă la propriu în cele mai grele momente ale Sistemului Energetic Național, și de fiecare dată când producerea de energie electrică din surse alternative n-a fost posibilă, dispariția CEO ar dezechilibra definitiv SEN și ar face România dependent de importuri masive de energie electrică, fapt care ar periclita siguranța energetică națională”, spune în cuprinsul interpelării adresate premierului Dăncilă, Scarlat Iriza. De cealaltã parte, Ministerul Energiei aratã cã România are tot ce e necesar pentru realizarea mixului energetic. ,,Prin implementarea obiectivelor Strategiei Energetice, sistemul energetic național va fi mai puternic, mai sigur și mai stabil. Avem resursele energetice necesare, avem un mix energetic echilibrat și diversificat și avem determinarea de a face din România un furnizor de securitate energeticã în regiune”, aratã un document al Ministerului Energiei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here