Senatorul Iriza salută promulgarea legii de modificare a Codului silvic la care și-au dat concursul și parlamentarii PSD!

393

Președintele României domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 16 Mai 2108, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 36 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, care prevede scoaterea din fond forestier naţional a unor suprafeţe de teren, fără compensare, destinate realizării lucrărilor miniere de interes naţional. Legea s-a realizat la inițiativa senatorilor, Scarlat Iriza (ALDE) și Florin Cîrciumaru (PSD) și a beneficiat și de ajutorul deputaților Ion Cupă și Mihai Weber.

Iriza a recunoscut că și-a făcut probleme că proiectul de lege va fi promulgat cu întârziere, fapt care ar fi afectat activitatea Complexului Energetic Oltenia, companie unde 12 utilaje miniere sub blocate în lipsa unor fronturi de lucru. Acum însă că legea a trecut, urmând să fie publicată în Monitorul Oficial, temerile lui Iriza s-au risipit, acesta așteptând acum doar ca legea să-și producă cât mai repede efectele.
Reamintim că proiectul de lege a avut ca obiect de reglementare scoaterea din fondul forestier naţional a unor suprafeţe de teren fără compensare, nu prin achitarea taxelor prevăzute de lege, destinate realizării lucrărilor miniere de interes naţional, declarate de utilitate publică, de exploatare a zăcămintelor de lignit. ”Beneficiarul scoaterii definitive din fondul forestier naţional al terenurilor necesare realizării lucrărilor miniere de interes naţional şi de utilitate publică de exploatare a zăcămintelor de lignit este operatorul economic cu capital integral sau majoritar stat în cazul terenurilor forestiere achiziţionate de acesta sau statul român în cazul terenurilor care au făcut obiectul exproprie Prin excepţie, reducerea fondului forestier naţional prin scoaterea definitivă a terenurilor pentru realizarea lucrărilor menţionate se realizează fără compensare şi se aprobă prin hotărâre a Guvernului”, prevede textul adoptat.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here