Senatorul Iriza: PNL a votat iar împotriva CEO!

225

Deputații PNL, USR și PMP care fac parte din Comisia de mediu și echilibru ecologic și din Comisia  pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au votat astăzi, în grup, împotriva CE Oltenia. Parlamentarii respectivi au dat un vot negativ și au și comentat zgomotos împotriva proiectului de modificare a Condului Silvic, inițiat de trei parlamentari de Gorj, proiect care ajută Complexul Energetic Oltenia și sistemul energetic național. Proiectul a trecut însă cu voturile parlamentarilor PSD-ALDE, adică cu 14 voturi pentru și 9 voturi împotrivă.

La ședință nu a participat deputatul PNL, Dan Vâlceanu, cel care s-a scuzat, săptămâna trecută, pentru votul liberalilor din Senat și a promis totodată că va fi de partea CEO de câte ori se va vota ceva în avantajul companiei din Gorj. Contactat telefonic înainte de ședință, Vâlceanu, potrivit senatorului Iriza, s-a arătat însă împotriva proiectului. ,,L-am sunat pe Vâlceanu și l-am întrebat cum vor vota liberalii la acest proiect pentru CEO. Mi-a dat răspunsul din nici trei cuvinte. Adică a spus: <<Aia e lege?>>. I-am răspus ca atare”, a specificat Scarlat Iriza, senator ALDE.

Acesta a menționat că atât el, ca și inițiator al legii, cât și deputatul Ion Cupă de la Dolj, au fost în sală la comisiei, Cupă fiind chiar președintele Comisiei de mediu. Iriza susține că au vorbit înainte de vot, favorabil legii, Doina Pană, fostul ministrul al Apelor și Pădurilor, și Remus Borza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here