Șefi din minerit, fără susținere politică! Pierd și scaunele de consilieri

342

Alexandru Glomnicu, șef al Serviciului Mecanic din cadrul Carierei Lupoaia, nu mai are susținerea politică a UNPR Gorj. Celui de-al treilea om din unitatea minieră aparținând Complexului Energetic Oltenia i se cere, inclusiv, destituirea din postul de consilier municipal la Motru, după ce acesta a făcut greșeala să se înscrie în Mișcarea Populară Gorj, atât timp cât fuziunea cu UNPR nu a fost parafată. Glomnicu este la un pas să își piardă și funcția de conducere din minerit, chiar dacă ar fi susținut, singur, un concurs pe postul de conducere. În aceeași situație se află și Ilie Schintee, șef la Investiții în cadrul Carierei Roșiuța, căruia prin ordin al prefectului i se cere înlocuirea din funcția de consilier local la Văgiulești, prin retragerea sprijinului politic.

Alexandru Glomnicu a fost în 2015 chiar director adjunct al Carierei Lupoaia, la câțiva ani în urmă fiind în cărți pentru funcția de director al acestei unități miniere. În final, a ajuns inginer-șef Mecanic, acesta fiind susținut în funcție la CEO, pe Alianța PSD-ALDE, funcțională și în CL Motru. Glomnicu, cumnatul afaceristului Mihai Rămescu, a făcut însă greșeala de a ignora partidul pe listele căruia a fost ales în vara lui 2016, el făcându-și, se pare, adeziune la PMP, chiar dacă știa că acest lucru va duce la retragerea sprijinului politic din partea UNPR. Acesta, în ultimul timp, s-a rupt total de partid, a refuzat să mai colaboreze cu colegii săi și să participe la ședințele organizației, conduse la județ de Sorin Lăcătușu. În acest moment, organizația UNPR Motru este condusă de Cristian Iorga, cel care a candidat din partea UNPR pentru postul de primar în municipiu. De altfel, acesta va fi cel care va prelua postul de consilier local ce va fi vacantat după destituirea lui Glomnicu, cerută prin ordin al prefectului Gorj încă din 15 decembrie 2017.

Nu mai participă la ședința festivă!
UNPR Gorj, prin acest demers, arată că urmează linia PSRo Gorj, care a retras deja sprijinul politic acelor consilieri care nu au respectat protocolul și statutul partidului, unul impunând o colaborare strânsă cu PSD în Consiliul Municipal. În curând, și ALDE va lua aceleași măsuri, odată cu schimbarea conducerii partidului de la Gorj.
De altfel, odată cu primirea ordinului de la prefectul Ciprian Florescu, Consiliul Local Motru și secretarul UAT-ului trebuie să ducă la îndeplinire acest ordin. Glomnicu nu va mai putea participa la ședința de CL din decembrie, urmând să fie înlocuit de următorul supleant din lista de aleși ai UNPR Motru.

Fostul director UATAA își pierde mandatul!
Ilie Schintee, consilier local la Văgiulești și fost candidat la primăria din localitate, își pierde și el mandatul, tot prin ordin al prefectului, dat la jumătatea acestei luni. Fostul director al UATAA, actual angajat al CEO, mai exact al Carierei Roșiuța, rămâne și el fără sprijin politic pentru că și acesta a ignorat statutul și protocolul UNPR și noua conducere a organizației de la Gorj.
Nici Schintee nu va mai participa la ședința de CL din decembrie de la Văgiulești, el fiind înlocuit cu Negrea Băbucă, următorul în lista de aleși a UNPR Văgiulești. Rămas fără susținere politică, Schintee ar putea avea probleme și în ceea ce privește postul ocupant în CEO, spun surse politice.
Anamaria Stoica

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here