Șef din Primăria Târgu Jiu, după gratii!

786

Viață grea pentru un director din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, care ieri a fost reținut pentru 24 de ore într-o anchetă ce vizează mai vechea poveste a modului în care s-a renovat sediul instituției, în dosarul respectiv alte trei persoane fiind reținute, de asemenea, la începutul lunii septembrie. Persoana care a ajuns după gratii este șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, care ieri a fost audiat la sediul IPJ Gorj, la finalul audierilor acesta fiind informat că este reținut pentru 24 de ore sub acuzația de abuz în serviciu.
„Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul IPJ Gorj a reieșit faptul că în perioada iulie – septembrie anul curent, bărbatul s-a ocupat de derularea unor lucrări de construcție la o clădire monument istoric din Târgu Jiu, fără respectarea reglementărilor legale în domeniu, deși avea cunoștință de demersurile și autorizațiile necesare lucrărilor de construcții”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Cătălin Bușe.
Chiriac ar urma să fie prezentat în cursul acestei zile în fața unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunerea de arestare preventivă, el fiind a patra persoană care este reținută pentru 24 de ore în cadrul acestei anchete. La începutul lunii septembrie o angajată a Primăriei Târgu Jiu, o consilieră din cadrul Direcției de Cultură Gorj și un arhitect au fost și ei reținuți și puși sub acuzare după ce au făcut demersuri pentru autorizarea lucrărilor de renovare a sediului Primăriei doar după ce IPJ Gorj a deschis o anchetă și a solicitat documentele respective.
Surse judiciare afirmau la momentul respectiv că documentele solicitate de către poliţişti nu au fost prezentate imediat întrucât ele nu existau, a doua zi după formularea cererii toate hârtiile necesare fiind redactate de către Mihaela Orzan, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Monica Vlădăianu, consilier la Direcţia pentru Cultură Gorj, şi arhitectul Iulian Cămui, ultimul fiind implicat şi în restaurarea operelor brâncuşiene din Târgu Jiu, dar şi a altor clădiri de patrimoniu din oraş şi judeţul Gorj. Lucrările de renovare au început în luna iulie, iar în septembrie a fost emisă autorizația de construcție, odată cu demararea anchetei polițiștilor fiind oprită orice acțiune de renovare, procesul respectiv urmând să fie reluat, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.
Costul lucrărilor de renovare este de circa 200.000 de lei, acestea presupunând refacerea tencuielii, a fațadei exterioare, a ornamentelor și a ușilor de acces în clădire.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here