Seara de folclor de la Festivalul Berii i-a încântat pe târgujieni

162

Aglomeraţie mare pe Insuliţă vineri seara. Spectacolul de muzică populară organizat de autorităţile locale în cadrul Festivalului Berii a scos din case sute de persoane. Petrecăreţii au stat în picioare ore bune pentru a urmări prestaţiile artistice ale dansatorilor şi soliştilor de muzică populară din municipiul nostru. Mai întâi au intrat în scenă reprezentanţii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, după care a venit rândul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi îndrăgitei interprete Niculina Stoican.

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Berii organizat în municipiul Târgu-Jiu a fost un succes incontestabil. Dat fiind faptul că şi vremea a fost de partea comercianţilor, aceştia au avut încasări destul de mari, mai ales în week-end, când numărul petrecăreţilor a fost impresionant. Vineri a fost poate cea mai aglomerată seară, fiind şi seara de folclor. Începând cu ora 19:00, pe scena instalată pe Insuliţă au urcat dansatorii, instrumentiştii şi soliştii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, spectacolul lor încheindu-se după două ore.

„Doina Gorjului”, pe sufletul gorjenilor
Puţin după ora 21 a început spectacolul oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, pentru care sute de persoane au stat în picioare, unii dintre petrecăreţi mişcându-se în ritmul muzicii pentru a nu amorţi. Pe măsură ce timpul trecea, numărul celor care se îndreptau spre scenă creştea, majoritatea aşteptând să o zărească pe Niculina Stoican, invitata Ansamblului „Doina Gorjului”.
Între timp, mesele de la terase erau arhipline, unii oameni stând la rând pentru a „vâna” o masă liberă. Şi în zona parcului de distracţii pentru copii era aglomeraţie mare, micuţii convingându-şi părinţii să le satisfacă mofturile şi să-i dea în maşinuţe sau tiribombe. Ca şi anul trecut, una dintre cele mai mari atracţii pentru copii a fost piscina cu baloane cu aer, cei mici adorând acest „sport”.

Muzică uşoară, în final
Seara de duminică, în încheierea Festivalului Berii din acest an, autorităţile au încercat să satisfacă şi gusturile tinerilor, invitând pe Dony, Corina şi Dj Project. Târgujienii, dar şi localnicii din alte zone ale judeţului s-au îndreptat spre Insuliţa de pe Jiu pentru a participa la Festivalul Berii, apreciind în mod pozitiv organizarea şi desfăşurarea evenimentului în sine.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here