Se recurge la intimidare! – Energeticienii prezenţi la mitingul lui Geoană, trecuţi pe liste portocalii

413

PB161731Angajaţii termocentralelor din Gorj care au participat la mitingul de luni, al lui Mircea Geoană, la Motru şi Turceni au fost anunţaţi că vor fi trecuţi pe nişte tabele întocmite de reprezentanţii PD-L, pentru a le fi

pus sub semnul întrebării locul de muncă. Oamenii au anunţat acest lucru reprezentanţilor PSD Gorj care i-au liniştit spunându-le că pedeliştii nu au ce să le facă în ciuda acestui demers cu scop evident de intimidare. La mitingurile pesediste din judeţul Gorj au participat peste 100 de energeticieni.

Peste 50 de salariaţi ai Complexului Energetic Rovinari dar şi un număr similar de salariaţi ai Complexului Energetic Turceni au participat, în urmă cu două zile, la mitingurile organizate de PSD, la Motru şi Turceni. Deşi oamenii au plecat de la muncă în condiţii legale, pedeliştii nu au suportat că salariaţii celor două termocentrale au plecat de bună voie să îl susţină pe Geoană. Ofticaţi că energeticienii îşi permit să susţină PSD-ul, deşi la cârma termocentralelor gorjene se află conducători portocalii, salariaţilor în cauză li s-a adus la cunoştinţă că vor fi trecuţi pe nişte tabele, dându-li-se de înţeles că li se va pune sub semnul întrebării locurile de muncă. Acest fapt a fost confirmat şi de Laurenţiu Ciurel, fostul director al termocentralei de la Rovinari, care a stat de vorbă cu angajaţii acestor unităţi chiar la mitingurile de luni.
Se simte mâna lui Manţog
Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu a declarat ieri că este convins că în spatele acestor acţiuni evidente de intimidare a susţinătorilor social-democraţi s-ar afla chiar şeful de campanie al PD-L, Ionel Manţog. ,,Faptul că se fac liste de către Manţog, sunt convins că dânsul este iniţiatorul tuturor problemelor legate de <<buna>> desfăşurare a activităţilor din minerit şi energie, nu mă surprinde. Eu vreau să le spun însă participanţilor noştri la miting că, aşa cum au afirmat ei şi la întâlnirea de la muzeu, pe ei nu îi interesează nimic din activitatea diabolică a lui Manţog de a-i speria, ei acţionează în continuare pentru a avea pe 22 noiembrie şi pe 6 decembrie alegeri corecte”, a afirmat Călinoiu. ,,Sunt unii, săracii, supuşi terorii persoanelor puse în funcţie de Manţog, să îi aducă forţat la vot, să îi scoată aşa ca pe nişte oameni iresponsabili ca la mitingul de la Craiova. Dar nu vor reuşi, pentru că aceşti oameni sunt conştienţi că nu le pot face nimic. Ei nu au nevoie de locuri de muncă oferite de cineva în mod incorect, ei văd doar locuri de muncă stabile”, a completat preşedintele executiv al PSD Gorj. Liderii PSD Gorj au afirmat că nu vor permite ca aceşti salariaţi să fie în vreun fel afectaţi la muncă pentru simplul motiv că au participat la un miting, dreptul de a susţine un partid politic avându-l orice salariat indiferent de domeniul în care lucrează.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here