Se majorează tariful la apa potabilă

171

Începând de la 1 septembrie se scumpeşte apa. Astfel, tariful unui metru cub de apă potabilă va costa 2,07 lei fără TVA, până la această dată costul fiind de 1,72 lei fără TVA. De asemenea, în luna următoare punerii în funcţiune a staţiei de epurare se majorează şi tariful la canalizare la 2,33 lei/mc fără TVA faţă de 1,90 lei/mc fără TVA.

Noile preţuri pe care le va practica APAREGIO începând cu data de 1 septembrie au fost aprobate în şedinţa Consiliului Local din această lună. Aceste majorări sunt determinate de evoluţia în termeni reali a tarifelor şi inflaţiei. Prin urmare, târgujienii vor plăti 2,07 lei/mc fără TVA pentru apa potabilă şi 2,33 lei/mc fără TVA pentru canalizare.
Reprezentanţii APAREGIO au amintit faptul că nerespectarea creşterii tarifelor conform prevederilor contractuale asumate va conduce la sistarea finanţării şi neîncadrarea în prevederile planului naţional de conformare la capitolul 22 “Mediu” din Tratatul de aderare la UE va atrage poveri contravenţionale, fiscale şi financiare foarte mari asupra proprietarilor de sisteme publice de alimentare cu apă şi canalizare, respectiv autorităţilor publice locale. Prin urmare, majorarea tarifelor la apă şi canal se impunea, motiv pentru care a şi fost aprobată de consilierii locali.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here