Se lansează Consiliul Național pentru Transformare Digitală!

444

Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală (CNTD) va fi lansat astăzi într-un eveniment transmis online, la care vor participa cei peste 200 de membri ai săi.
“Un pas esenţial în procesul de transformare digitală a României este întărirea relaţiei de colaborare între sectorul public şi cel privat. Acesta este motivul pentru care ADR a iniţiat Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală – o agora digitală, dar şi un organism tehnic, în care instituţiile aflate în serviciul public, împreună cu partenerii privaţi din industria IT&C, vor trasa parcursul corect către o Românie digitală şi puternic conectată la statele partenere din UE şi NATO. România porneşte pe drumul accelerat spre digitalizare cu două vulnerabilităţi mari – lipsa pilonilor esenţiali, cum sunt identitatea electronică sau interoperabilitatea, şi competenţele digitale limitate”, se arată în comunicatul emis de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

CNTD este o entitate consultativă a ADR, ce va contura direcţiile necesare pentru elaborarea politicilor publice din domeniul transformării digitale. De asemenea, priorităţile noului Consiliu, în perioada următoare, vor fi reflectate şi în grupurile de lucru ale instituţiei: Cloud guvernamental, Identitate electronică, Transformare digitală, Inteligenţă Artificială şi Big data, Competenţe digitale, Facturare electronică şi Interoperabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here