Se intensifică verificările în pieţe şi magazine în aceste zile!

244

Deoarece ne mai despart doar câteva zile de Sărbătorile Pascale, în aceste zile, echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj lucrează la foc continuu.

Astfel, până pe 6 aprilie, comisarii din cadrul CJPC Gorj vor desfăşura acţiuni de control privind modul în care se respectă prevederile legale referitoare la conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate şi comercializare a  produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale (carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată şi produse din cacao, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grăsimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri, etc.), vin. Acţiunile de control se vor desfăşura în reţeaua de comercializare şi distribuţie şi va cuprinde operatorii economici atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Concomitent cu tematica de mai sus, se află în derulare şi o acţiune tematică de control a peştelui şi preparatelor din peşte preambalate şi conservelor din peşte. “În  perioada 6-9 aprilie inclusiv, permanenţa va fi asigurată de către comisarii CJPC Gorj. Tot în aceeaşi perioadă, la numărul de telefon 0253/212.521, va răspunde solicitărilor consumatorilor comisarul ce va asigura compartimentul reclamaţii. În situaţii excepţionale, comisarul şef – adjunct va forma echipă de control cu comisarii ce vor asigura permanenţa în vederea desfăşurării de acţiuni de control sau cercetare reclamaţii”, a transmis conducerea CJPC Gorj.

Băgaţi în şedinţă!
Prefectul judeţului Gorj, Ciprian Florescu, a convocat, ieri, în şedinţă reprezentanţii mai multor servicii publice deconcentrate pentru pregătirea Sărbătorilor Pascale. La întrunire au participat şefii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Protoieriei Târgu Jiu, Serviciului de Ambulanţă şi ai Poliţiei Locale.

Permanenţă şi pentru medicii veterinari
În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, şi la nivelul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj a fost stabilit un program de lucru până pe 7 aprilie 2018, în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare, în obiectivele supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Astfel, până pe 7 aprilie inclusiv este asigurată permanenţa la nivelul DSVSA, CSVSA şi CSVZ, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. La sediul acestora vor fi afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor. În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, se asigură necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. În cazul în care, cu ocazia controalelor sanitare veterinare, se constată că nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în funcţie de gravitatea abaterilor constatate, medicii veterinari vor suspenda activitatea unităţii respective până la remedierea tuturor deficienţelor, vor aplica sancţiuni, sau vor confisca produsele alimentare care pot constitui un pericol pentru sănătatea cetăţenilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here