Se caută ingineri gorjeni în străinătate

211

Peste 70 de locuri de muncă pentru ingineri prin programul EURES sunt puse la dispoziţia şomerilor gorjeni. Persoanele aflate în căutarea unui job pot aplica acum pentru unul dintre locurile de muncă în străinătate.

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, Romeo Chiriac, Danemarca oferă 12 locuri de muncă de administrator de sistem IT/inginer de reţea şi 12 locuri pentru personal de suport tehnic IT pentru clienţi. Firma care oferă aceste locuri de muncă este o firmă IT daneză cu creştere rapidă, care satisface necesităţile unei clientele internaţionale. Se oferă contract de muncă permanent, iar salariul se stabileşte cu angajatorul, conform experienţei candidaţilor, iar persoanele interesate trebuie să aibă calificare, experienţă în domeniu, abilităţi în comunicarea cu clienţii şi să cunoască bine limba engleză.
„Spania oferă 38 locuri de muncă de inginer în specializările inginer sector farmaceutic, mecatronică, mecanic, industrie, electric, software integrat, pentru sectorul auto şi aeronautic, proiectare utilaje producere cablu. Locurile sunt oferite de firma ALTEN Spain SAU pentru filialele din Germania, Olanda şi Marea Britanie. Se oferă contracte de muncă pe termen lung, iar salariul este negociabil. Angajatorul mai oferă cursuri de formare profesională şi alte beneficii sociale”, a precizat Romeo Chiriac.
Norvegia este o altă ţară care oferă opt posturi de ingineri, cu contract de muncă permanent şi un salariu de 50.000 şi 100.000 de lei pe an în funcţie de experienţă, iar Irlanda caută ingineri români în domeniile administrator baza de date, programator şi analist programator, pentru proiectare produse software pentru clienţi, realizarea de aplicaţii pentru generarea de rapoarte şi analize, creare baze de date.
Persoanele interesate trebuie sa aibă studii superioare în domeniu şi să cunoască limba engleză nivel avansat. Se oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată şi salariu de 25.000-40.000 de lire brut pe an.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here