Se caută gorjeni la cules de mazăre, în străinătate

272

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare EURES, oferă 50 de locuri de muncă vacante în Danemarca şi Portugalia, ca şi lucrători în agricultură – culegători de mazăre.

Persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă, pot opta pentru un job în agricultură. Aceştia vor trebui să se prezinte la AJOFM Gorj pentru a se adresa consilierului EURES.
Agricultorii vor lucra în Portugalia în perioada 15 aprilie – 10 iunie, iar în Danemarca, între 10 iunie – 1 septembrie. De asemenea, în Portugalia se vor recruta oameni şi pentru perioada 1 septembrie – 20 decembrie 2014. Se va munci într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Lucrătorii au ocazia de a-şi dezvolta alte abilităţi: pe lângă culesul mazărei, unii lucrători pot fi şoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc. “Cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în rulote cu dormitoare. Taxa de cazare pe lucrător/pe zi este între patru şi opt euro în Danemarca (pentru acoperirea costurilor de electricitate, apă etc.) în funcţie de soluţia de cazare aleasă de lucrător. Transportul dus-întors România – Danemarca sau România – Portugalia este în responsabilitatea lucrătorului. Se cer cunoştinţe de limba engleză. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj din Târgu Jiu, până cel târziu 3.04.2014”, a declarat Diana Văduva, consilier EURES, în cadrul AJOFM Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here