Se apropie prima etapă de repartizare la liceu. Cele mai căutate licee din județ, după media de admitere din 2020

2729

Doar câteva săptămâni îi mai despart pe absolvenții de gimnaziu de prima etapă de repartizare computerizată în învățământul liceal de stat. Deocamdată, încă se mai așteaptă rezultatele finale ale Evaluării Naționale, examen a cărui medie are o pondere de 80% în calcul mediei de admitere la liceu. De asemenea, urmează să se desfășoare și etapa specială a Evaluării Naționale. Rămâne de văzut cu ce medii se va intra anul acesta la liceele de renume din județ; anul trecut, ultima medie de admitere la acestea a fost peste 8.50.

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale vor fi publicate pe 4 iulie, după rezolvarea contestațiilor, iar etapa specială a examenului va începe pe 5 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 12 iulie. Ierarhia absolvenților clasei a VIII-a, la nivel județean, va fi anunțată pe 15 iulie, iar pe 16 iulie se va startul primei etape de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022. Astfel, în perioada 16-22 iulie, vor fi completate opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic (candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022, completează opțiunile în perioada 20-22 iulie). Tot în perioada 16-22 iulie se vor introduce în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) datele din fișele de înscriere și va fi verificată corectitudinea acestora. Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc pe 24 iulie 2021, urmând ca în perioada 25-28 iulie, candidații să depună/transmită dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați. Pentru realizarea unei planificări privind accesul persoanelor în unitatea de învățământ, în scopul depunerii dosarului de înscriere, părintele/reprezentantul legal trebuie să-și exprime intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă. A doua etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat va debuta pe 29 iulie 2021.

Top 10 licee din județ, în funcție de media de admitere din 2020
Site-ul admitereliceu.ro a realizat un top al liceelor din țară în funcția de media de admitere din 2020 (media de admitere reprezintă o medie aritmetică a mediilor de admitere ale tuturor elevilor din liceul respectiv, de la toate specializările). În Gorj, pe primul loc se situează Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, cu media de admitere 9.41, urmat de Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, cu 9.31, și Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, cu 8.87. În Top 10 se mai află: Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru (8.30), Liceul Teologic Târgu-Jiu (8.30), Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Târgu-Jiu (8.20), Colegiul Tehnic ”G-ral Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu (7.56), Liceul Teoretic Novaci (7.40), Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești (7.37) și Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Târgu-Jiu (7.05).

Matematică-Informatică, specializarea la care s-a intrat cu cele mai mari medii
Într-un top al liceelor și specializărilor, în funcție de ultima medie de intrare, pe primul loc s-ar clasa Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, cu specializarea Matematică-Informatică, la care ultima medie de admitere în 2020 a fost 9.13. Același colegiu se mai află în top cu specializarea Științe ale Naturii, unde ultima medie de intrare a fost 8.95, și cu specializarea Filologie, la care ultima medie de admitere a fost 8.83. La Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, cea mai mică medie de intrare la specializarea Matematică-Informatică a fost 8.88, la Științe ale Naturii ultima medie de admitere a fost 8.79, iar la Filologie – 8.69.
La Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, ultima medie de admitere la specializarea Filologie a fost 8.60, la Matematică-Informatică bilingv – 8.59, la Matematică-Informatică – 8.59, iar la Științe ale Naturii – 8.57.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here