Scutite de la plata timbrului de mediu

317

Penitenciarul Târgu-Jiu nu va mai plăti timbru de mediu către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj pentru maşinile din dotarea unităţii. Unitățile sistemului Administrației Penitenciare vor fi exceptate de la plata timbrului de mediu pentru autovehiculele utilizate, prevede un proiect de lege adoptat de Guvern la începutul acestei luni. Drept urmare, şi autovehiculele din dotarea Penitenciarului Târgu-Jiu nu vor mai plăti timbru de mediu.
În prezent, nu se achită timbru de mediu în cazul autovehiculelor utilizate de forțele armate, forțele de securitate a statului, de poliție, de jandarmerie, de poliția de frontieră, de pompieri, precum și celor destinate transportului preșcolarilor și elevilor. Sistemul administrației penitenciare în România este constituit din Administrația Națională a Penitenciarelor și 47 de unități subordonate, considerate instituții publice de apărare, ordine publică și siguranță națională.
Timbrul de mediu reprezintă suma datorată de către contribuabili pentru emisiile provenite de la autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 (autovehicule cu patru roți destinate transportului de persoane) și N1, N2, N3 (autovehicule cu patru roți destinate transportului de mărfuri). Timbrul de mediu se face venit la bugetul Fondului pentru mediu și se utilizează de Administrația Fondului pentru mediu în vederea finanțării programelor și proiectelor pentru protecția mediului.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here