Școlarii motreni își doresc dinți sănătoși și un zâmbet frumos

481

Școala Gimnazială Nr. 1 Motru a demarat în perioada 15- 20 martie 2017 Proiectul Educațional DINȚI SĂNĂTOȘI PENTRU UN ZÂMBET FRUMOS. În acest demers au fost implicați elevii din clasele Pregătitoare B și E, a II-a A, B, C și D, alături de: prof. Bejenaru Felicia, Gionea Daniela, Crăciun Dorina, Ardeiu Aurora, Voicu Alina, Tîrlea Ana, director Pîrvulescu Eduard și prof. de informatică Cioană Vatău Alin, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Gorj reprezentată de către Dir. Dr. Boeriu Marius Constantin, precum și dna Asistent Medical Comunitar Predescu Maria.

Proiectul educațional DINȚI SĂNĂTOȘI PENTRU UN ZÂMBET FRUMOS, desfășurat de cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru în colaborare cu D.S.P. Gorj, Spitalul Municipal Motru și Cabinetul Medicină Dentară Dr Chelu Cosmin, alături de dna asistentă medicală a școlii, Lungulescu Lorena și-a propus să îi învețe pe copii să respecte igiena buco-dentară pentru a avea dinţi sănătoşi şi un zâmbet frumos. “A învăţa copilul, de la cea mai fragedă vârstă, să fie îngrijit, să respecte regulile de igienă personală, să se obișnuiască cu un regim raţional de alimentaţie, înseamnă a pune bazele trainice formării comportamentului igienic”, spune prof. Felicia Bejenaru.
Deoarece deprinderile elementare de igienă trebuie imprimate de timpuriu pentru a deveni elemente ale modului de viaţă cotidian, s-au susținut activități atât la cabinetul de informatică, cât și la cabinetul medical, desfășurându-se următoarele activități: Vizită la cabinetul stomatologic, “De-a stomatologul” -joc de rol, Un zâmbet frumos, un corp sănătos, proiectul încheindu-se cu un concurs “Răspunsul dacă-l ştii, dinţi sănătoşi vei avea!”
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here