Şcoala Populară de Artă sărbătoreşte 43 de ani de la înfiinţare

309

Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu sărbătoreşte, săptămâna aceasta, împlinirea a 43 de ani de activitate. Pentru a marca această aniversare, instituţia va organiza în cursul acestei săptămâni expoziţii, spectacole de muzică uşoară, dans modern, muzică clasică şi balet.

În perioada 15 – 18 iunie 2015, la Târgu-Jiu se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a Zilelor Şcolii Populare de Artă, manifestare ce marchează împlinirea a 43 de ani de la înfiinţarea instituţiei. În programul manifestării au fost cuprinse mai multe expoziţii şi spectacole, susţinute de elevi şi profesori ai Şcolii Populare de Artă, dar şi de invitaţi de-ai acestora. Ziua de astăzi este rezervată în principal expoziţiilor de pictură. Astfel, începând cu ora 15.00, la Muzeul Judeţean Gorj, va avea loc expoziţia clasei de pictură de la Secţia externă Novaci (prof. coordonator Daciana Ungureanu), iar de la ora 17.00 expoziţia de pictură a Secţiei Târgu-Jiu (prof. coordonator Loreta Nicolcea). Tot astăzi, cei interesaţi sunt aşteptaţi la sediul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu pentru a se întâlni cu meşteri populari în cadrul unui workshop ce le va oferi ocazia de a afla mai multe despre meşteşugurile tradiţionale gorjeneşti. Ziua de 16 iunie este rezervată iubitorilor de folclor, iar cea de 17 iunie pasionaţilor de muzică clasică şi balet. „Marţi, 16 iunie, începând cu ora 17.00, la Teatrul de Vară din Târgu-Jiu, va avea loc spectacolul de folclor susţinut de Ansamblul „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă, în cadrul căruia publicul se va putea întâlni cu cei mai buni elevi ai Şcolii, cu profesorii acestora şi cu formaţiile de dansuri de la secţiile externe ale Şcolii Populare. Miercuri, 17 iunie, este ziua muzicii clasice; va avea loc un concert de muzică clasică şi un spectacol de balet, susţinut de elevii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, în colaborare cu Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu. Spectacolul va începe la ora 19.00, tot la Teatrul de Vară din Târgu-Jiu, iar dirijorul orchestrei este profesorul Ilie Cealîcu. În cadrul spectacolului va putea fi urmărită o formulă restrânsă a orchestrei de cameră Lyra Gorjului”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Mircea Vintilă, invitat special
Cea de-a IV-a ediţie a Zilelor Şcolii Populare de Artă se va încheia joi, 18 iunie, cu un spectacol de muzică uşoară, muzică folk şi dans modern ce se va desfăşura începând cu ora 18.00, tot la Teatrul de Vară din Târgu-Jiu. În cadrul spectacolului îşi vor da concursul elevi ai Şcolii Populare de Artă, instructorii acestora, dar şi cunoscutul interpret Mircea Vintilă, care va susţine un microrecital pentru cei prezenţi. Acesta va mai susţine, în cursul aceleiaşi zile, începând cu ora 20:00, un concert alături de Florin Camen la Hotel Gorj. Preţul unui bilet este de 20 lei şi poate fi achiziţionat de la sediul Şcolii Populare de Artă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here