Școala online, atractivă pentru copiii de la Grădinița Nr. 31 Târgu-Jiu

1212

Preșcolarii grupei mijlocii de la Grădinița Nr. 31 Târgu-Jiu, coordonați de prof. înv. preșcolar Ramona Popescu, au încheiat cu brio acest an școlar chiar și în condiții speciale.

Învățarea continuă și dincolo de școală cu instrumente online și cu multă determinare se pot face progrese și mai mult decât oricând se pot încuraja copiii să lucreze și să învețe independent. În această perioadă preșcolarii au desfășurat activități online, cu resurse educaționale diverse adaptate vârstei, prezentate variat din punct de vedere vizual și auditiv, fiind, totodată, adaptate particularităților fiecărei vârste.
Tehnologia fiind parte a vieții lor, sunt atrași în mod deosebit de mediul digital-dinamic, colorat și interactiv ce le dezvoltă capacitatea de concentrare, le exersează memoria, atenția, gândirea logică sau își folosesc inteligența emoțională în jocuri, jocuri ce au un conținut și un mod de prezentare adaptate stadiului gândirii și care respectă specificul proceselor cognitive corespunzătoare vârstei, facilitând înțelegerea și încurajând învățarea.
,,Am căutat ca activitățile de învățare online să fie cât mai atractive, unde cei mici descoperă, exersează, aprofundează noțiuni predate în clasă, sub formă de jocuri educaționale, jocuri interactive, jocuri logice cu personaje amuzante, experimente inedite și activități cu ajutorul cărora vor învăța lucruri noi potrivite vârstei, dar într-un mod foarte plăcut.
Copiii se bucură atunci când navighează în mediul online și astfel, sunt mai receptivi la informațiile venite din zona digitală. Ei se distrează fără a-și da seama că învață în același timp. Atât copiii, cât și părinții primesc feedback rapid și permanent.
Accesul la materiale este la liberă alegere și poate fi utilizat la orice oră și în orice loc, temele fiind ușor de postat și particularizate prin titlu, imagini sau filmulețe de pe YouTube și site-uri omologate. Este necesar ca părinții să-i ghideze cu multă atenție și pricepere”, a declarat prof. înv. preșcolar Ramona Popescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here