Şcoala Muzicală de Vară, în plină desfăşurare

273

scoala de vara liceul de muzica (15)La începutul acestei săptămâni, la Şcoala Populară de Artă (ŞPA) din Târgu-Jiu a debutat Şcoala Muzicală de Vară. În cadrul acestei tabere muzicale de vară, elevii ŞPA sunt instruiţi de profesoara de pian Véronique Thual-Chauvel şi de fiica acesteia, Claire Chauvel, care predă vioară. Finalul cursurilor va fi marcat de un extraordinar concert, ce se va desfăşura la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, vineri seara.

Véronique Thual-Chauvel a venit pentru prima dată la Târgu-Jiu pe 2 noiembrie 2007. De atunci s-a creat o bună colaborare a sa cu Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”; ulterior, colaborarea s-a extins către Şcoala Populară de Artă.

A doua ediţie a Şcolii de Vară

Acesta este cel de-al doilea an când Véronique îi instruieşte pe elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Nu mai puţin de 24 de tineri s-au înscris la cursurile sale, în această vară. De altfel, ediţia din acest an aduce o nouă surpriză: Claire, fiica lui Véronique le predă cursuri de vioară la 10 elevi şi ŞPA. „De luni, la Târgu-Jiu a început ediţia a doua, ediţia 2011 a Şcolii de Vară de la Târgu-Jiu, „L’ École d’été de Targu-Jiu”. O manifestare, constând în cursuri de pian şi vioară, cursuri de măiestrie artistică, susţinute de două fiinţe dragi, mamă şi fiică Véronique şi Claire Chauvel din Franţa. Ele au făcut un efort extraordinar: sora cea mică a lui Claire şi-a rupt piciorul şi a venit în fotoliu numai ca să se poată ţine tabăra, drept pentru care îi mulţumim din suflet pentru extraordinara disponibilitate oferită, un lucru absolut formidabil pentru copiii noştri, pentru cursanţii Şcolii Populare de Artă. Ei au ocazia acum să se confrunte cu un pedagog excepţional, cu rezultate excepţionale în plan naţional şi internaţional. E o onoare şi un privilegiu să o avem printre noi”, a explicat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. „Directorul acestei Şcoli de vară este buna noastră prietenă, profesoara Mihaela Popescu, cea care prezintă de fiecare dată concertele Orchestrei de Cameră „Lyra Gorjului”, mai spune Gârbaciu.

Concert extraordinar, la Teatrul „Elvira Godeanu”

Cursurile Şcolii Muzicale de Vară se încheie pe data de 26 august. Finalul acestora este marcat printr-un concert de gală, ce va avea loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Acesta este susţinut de cursanţi şi de pianista Véronique Thual-Chauvel. „Rezultatele acestui excelent curs de măiestrie artistică le veţi putea vedea vineri seara, la ora 19, în cadrul unui concert de gală organizat la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Intrarea este liberă”, confirmă Viorel Gârbaciu. În final, „spectacolul se va încheia cu concertul de Bach în Fa Minor, pe care îl va interpreta Véronique acompaniată de Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului”, dirijată de maestrul Ştefan Frăţilă”, a spus profesoara Mihaela Popescu. Trebuie menţionat faptul că în deschiderea concertului va avea loc lansarea cărţii „Érik Satie sau Posibil Îndreptar Muzicologic”, autor Mihaela Sanda Popescu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here