Şcoala de Teatru şi Comunicare, pregătită să-şi deschidă porţile

1935

scPrima Şcoală de Teatru şi Comunicare din municipiul nostru îşi va deschide porţile în data de 15 noiembrie. Înscrierile au început de două zile. Cei care doresc să urmeze un curs de teatru, comunicare sau dans încă se mai pot înscrie.

Şcoala de Teatru şi Comunicare este condusă de Mariana Ghiţulescu, actriţă a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, licenţiată a Academiei de Teatru şi Film Bucureşti. Echipa sa are în componenţă alţi specialişti în teatru şi arta comunicării, precum: Simona Urs – actriţă, absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca; Eugen Titu – actor, absolvent al Facultăţii de Teatru Cluj-Napoca; Giorgi Dumitraşcu – absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice – Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (master) şi al Facultăţii de Management din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

Cursanţii au vârste între 5 şi 80 de ani

Cursurile desfăşurate în cadrul Şcolii de Teatru şi Comunicare din Târgu-Jiu se adresează unei palete largi de persoane. „Noi ne ocupăm de cursuri practice, de cursuri de dezvoltare personală; avem şi cursuri de dans. Şcoala se adresează copiilor, adolescenţilor, dar şi adulţilor. Cursurile sunt structurate pe module; se desfăşoară astfel prima etapă – de iniţiere, a doua etapă – nivelul mediu şi a treia etapă – avansaţi. Vârsta cursanţilor este între 5-80 de ani”, a explicat Mariana Ghiţulescu. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, cursanţii au multiple motive să se înscrie. „Cursurile nu sunt doar pentru cei care doresc să facă o carieră în arta dramatică, pentru cei care doresc să devină actori, ci se adresează tuturor; este o şcoală de viaţă, unde dobândim lucruri pe care le aplicăm în viaţa noastră de zi cu zi”, a precizat Mariana Ghiţulescu.

Cursuri de actorie, comunicare şi dans

Şcoala de Teatru şi Comunicare oferă posibilitatea de instruire a cursanţilor în domeniul actoriei, comunicării şi dansului. Cursurile de actorie şi dans sunt structurate pe etape, fiecare etapă durând 2 luni, cu o frecvenţă de 4 şedinţe pe luna (una pe săptămână), cu un număr de participanţi mic la fiecare grupă, scopul echipei fiind calitatea şi nu cantitatea.

Cursul de comunicare este bazat pe: o metodă americană, presupunând ateliere de jocuri teatrale; interactivitate – exemple concrete şi implicarea activă a participanţilor; adaptabilitate – se va aborda tematica pe baza nevoilor participanţilor, pornind de la aşteptările acestora şi utilizând feedback-ul zilnic; aplicabilitate practică – în timpul cursului participanţii vor fi antrenaţi pentru găsirea unor soluţii optime, în special în gestionarea situaţiilor de criză.

Cursurile de dans se vor desfăşura pe nivele de studiu (începători, mediu şi avansaţi), fiecare nivel având o durată de 2 luni cu o frecvenţă de o şedinţă de studiu pe săptămână. Astfel că după 6 luni, daca se parcurg cele trei etape, se ajunge la un nivel foarte bun în dansul social.

Ateliere de exerciţii

Potrivit Marianei Ghiţulescu, atelierele de exerciţii şi jocuri practice din cadrul cursurilor ajută la dezvoltarea aptitudinilor din viaţa de zi cu zi, prin exersarea atenţiei, concentrării, imaginaţiei, creativităţii, spontaneităţii, umorului. De asemenea, acestea au un rol benefic şi pentru: înlăturarea timidităţii prin dezinhibare; creşterea inteligenţei emoţionale; controlul emoţiilor; încrederea în sine; corectarea problemelor de dicţie şi vorbire în public; expresivitate corporală; viteza de reacţie şi aşa mai departe.

Cât priveşte tarifele percepute pentru cursuri, acestea sunt „promoţionale, mici şi pentru buzunarul fiecăruia”, confirmă Mariana Ghiţulescu. Pentru detalii privind preţurile, dar şi cursurile, conducerea Şcolii de Teatru şi Comunicare îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi la sediul instituţiei din Strada Siretului Nr.1b.

De menţionat că Şcoala de Teatru şi Comunicare are un parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu, autorităţile locale primind cu deschidere iniţiativa înfiinţării unei astfel de şcoli.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here