Schimbări în Comitetul Director al SJA Gorj, urmate de acţiuni de protest

215

Schimbările produse la nivelul conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj sunt văzute cu ochi buni de salariaţi. Totuşi, pentru că nu sunt înlocuiţi toţi membri Comitetului Director, salariaţii sunt sceptici în privinţa rezolvării problemelor cu care se confruntă. Mai mult decât atât, liderul sindicatului „Ambulanţa” Gorj Cristi Aldescu, cere factorilor de decizie să se implice în soluţionarea acestor probleme, în caz contrar fiind luate în considerare chiar acţiuni de protest.

Numirea unui nou manager la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, urmată de demisia directorului economic interimar Aurel Stolojanu, au determinat alegerea unui nou comitet director. Cum conducerea interimară a SJA Gorj este numită de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, Marius Boeriu a făcut deja demersurile necesare pentru stabilirea noului comitet director al Ambulanţei. „În urma demisiei fostului director economic interimar în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Aurel Stolojanu, membru în Comitetul Director al SJA Gorj, înregistrată la noi în data de 6.11.2012, concomitent cu numirea dumnealui în funcţia publică de manager interimar al Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, comitetul director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu mai este valabil. Va trebui dată o decizie în sensul numirii, conform atribuţiilor şi prerogativelor funcţiei publice a directorului executiv, conducerea interimară a SJA se numeşte de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj până la revocarea unilaterală din funcţie, sau până la ocuparea postului prin concurs”, a declarat Boeriu.

Comitet schimbat, cu doar doi membri noi
Cât priveşte componenţa noului Comitet director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Marius Boeriu confirmă faptul că doar două persoane sunt nou-venite în comitet. Este vorba despre managerul interimar Dan Vâlceanu şi viitorul director economic interimar Alexandru Prejbeanu, acesta din urmă fiind şi singurul care s-a înscris pentru postul lăsat liber de Stolojanu. „Au fost mai multe persoane care s-au interesat despre acest post. În acest moment avem o singură solicitare scrisă şi un singur curriculum vitae depus la instituţia noastră, din partea domnului economist Alexandru Prejbeanu, fost director financiar al DSP, al Spitalului Judeţean de Urgenţă şi mai multe funcţii de conducere, având un CV bine pus la punct. Aşadar, din noul comitet director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj fac parte: Dan Vâlceanu – manager interimar, Gabriela Badiu – director medical interimar, Cătălin Cosor – director tehnic şi Alexandru Prejbeanu director economic interimar”, confirmă Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Sindicaliştii cer schimbare adevărată
Potrivit preşedintelui Sindicatului „Ambulanţa” Gorj, Cristi Aldescu, apariţia doar a doi membri noi în comitetul director nu înseamnă schimbare. „Este binevenită schimbarea; era dorită de salariaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, dar în condiţiile în care nu a fost o schimbare adevărată, ci un parţială, situaţia de la Ambulanţa Gorj nu este nici pe departe rezolvată, pentru că nu s-a schimbat componenţa Comitetului Director. Din acest motiv, eu, în numele oamenilor pe care îi reprezint, solicit factorilor de decizie să se implice în soluţionarea problemei pentru că nemulţumirea acestor oameni este atât de mare, încât duce la dorinţa lor de a refuza să mai lucreze sub conducerea directorului medical Gabriela Badiu, sau chiar la a ne exprima nemulţumirile printr-o acţiune de protest”, explică Cristi Aldescu, preşedintele Sindicatului „Ambulanţa” Gorj. În plus, Aldescu spune că “oamenii au votat pentru schimbare la alegerile locale şi doresc în continuare schimbarea, dar nemulţumirea lor se bazează pe faptul ca directorii PDL conduc încă Ambulanţa Gorj. Eu, ca preşedinte al Sindicatului „Ambulanţa Gorj” o să adresez o scrisoare deschisă partidului care a desemnat conducerea SJA pentru a detensiona situaţia de la Ambulanţa Gorj astfel încât salariaţii să lucreze în condiţii normale şi netensionate.”
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here