Schimb de experienţă între avocaţii gorjeni şi italieni

147

Picture 002La sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul nostru a sosit o delegaţie de avocaţi italieni, care au venit la Târgu-Jiu pentru un schimb de experienţă la baroul Gorj. Aceştia fac parte din Ordinul Avocaţilor din oraşul Potenza, regiunea Basilicata.

Nouă avocaţi şi un judecător din Ordinul Avocaţilor din oraşul Potenza, regiunea Basilicata, au venit la Târgu-Jiu pentru un schimb de experienţă la Baroul Gorj, dar şi pentru a vizita principalele atracţii turistice din judeţul nostru. Potrivit şefului Baroului Gorj, delegaţia italiană şi-a propus vizitarea câtorva mânăstiri, a staţiunii montane Rânca, dar şi a operelor brâncuşiene. „Vor vizita operele lui Brâncuşi, vor merge în staţiunea Rânca, iar dacă timpul ne va permite, încercăm să le arătăm şi Transalpina. Vor fi vizite la Mânăstirea Polovragi şi alte obiective turistice pe care le vom stabili de comun acord cu aceştia”, a precizat Florin Homescu, şeful Baroului Gorj.

Vineri, delegaţia italiană a participat la o întâlnire derulată la Prefectura Gorj, unde a fost prezent şi subprefectul Marcel Romanescu. „Eu sper să aibă ce vedea în Gorj. În al doilea rând, ţinând cont de faptul că Baroul Gorj are în momentul de faţă o conducere tânără, sper ca schimbul de experienţă să fie în folosul celor două organizaţii de avocaţi, cea din Italia şi cea din judeţul nostru. M-am bucurat că am putut să-i primesc la nivelul instituţiei noastre şi mă bucur de relaţia foarte bună pe care o am cu preşedintele şi cu toţi cei care reprezintă avocaţii din judeţul nostru”, a declarat subprefectul Marcel Romanescu.

Cât priveşte activitatea profesională derulată în aceste zile, Florin Homescu, şeful Baroului Gorj, a declarat că se va stabili ca pe viitor să fie organizate întâlniri profesionale între cele două barouri: „pe lângă schimbul de experienţă, vizitele pe care le vom avea la instituţiile publice, inclusiv la instanţele de judecată şi la sediul Baroului Gorj, pe viitor vom organiza şi întâlniri profesionale între cele două barouri”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here