Scaunul de director al Şcolii Sanitare “Hypocrate” de la Motru, tras de administratorul financiar Sanda

739

Ion Sanda, fost consilier PDL în Consiliul Municipal Motru, totodată director al Şcolii Gimnaziale nr. 2 din localitate şi, de asemenea, preşedinte al Consiliului de Administraţie al UATAA, face şi desface la Şcoala Sanitară Postliceală “Hypocrate”. O spun chiar subalternii acestuia care se minunează de laudele directorului, totodată administrator financiar la “Hypocrate”, spuse în cancelarie, precum că îl va demite pe Adrian Luţă, directorul unităţii de învăţământ aparţinând Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, pe motiv că respectivul ar fi “corp străin” în această instituţie. De altfel, nu este un secret că Sanda are un dinte împotriva lui Luţă, pe motiv că acest director este profesor la Colegiul Naţional “George Coşbuc”, şcoală rivală pentru fostul pedelist. Laudele lui Sanda s-au transformat chiar în ameninţări, spun cadre de la Hypocrate, care se crucesc de modul samavolnic în care administratorul financiar vrea să-l demită pe Luţă, ca şi la intenţia acestuia de a o promova în locul acestuia pe fina lui, soţie a unui afacerist local.

Vâlvă mare, în aceste ultime zile, la Şcoala Sanitară Postliceală “Hypocrate” Motru angajaţii aflând cu stupoare că se trag sfori ca actualul director Adrian Luţă să fie schimbat din funcţie. Salariaţii au aflat, revoltaţi, că Luţă, directorul din septembrie al unităţii, i-ar sta în gât administratorului financiar, Ion Sanda, pe motiv că acesta nu este destul de sociabil încât să fie pe gustul celui promovat, în mod incredibil, extrem de mult la vârful unor structuri locale. Veştile par credibile, deşi îngrijorătoare, deoarece Sanda a devenit omul numărul unu al UATAA Motru, asta după ce şi-a pierdut locul din Consiliul Muncipal, el fiind totodată directorul Şcolii Gimnaziale nr. 2 şi pus într-o funcţie de conducere şi la structura UCB. Se ştie că acesta ar avea puterea să provoace astfel de schimbări, lucru blamat şi de subalternii lui Sanda care spun, sideraţi, că respectivul l-ar vorbi de rău, în unitatea de învăţământ pe care o conduce, pe Luţă.
Personalul şcolii postliceale este şi el nemulţumit că Luţă a picat în disgraţia lui Sanda, deşi acesta şi-ar fi făcut bine treaba fără să aibă vreun conflict cu subalternii ori probleme de administrare a unităţii aparţinând UCB.

Ion SandaÎn “inspecţie” la “Hypocrate”!
De altfel, atitudinea administratorului financiar Sanda este şi ea blamată, pe motiv că acesta vine în unitatea de învăţământ periodic ca într-o inspecţie personală. Acesta este acuzat că are o atitudine incorectă faţă de Luţă, vorbindu-i de sus, pentru ai arăta astfel că el este şeful. Sanda chiar îl înţeapă pe actualul director de faţă cu subordonaţii săi pentru a-l pune în inferioritate faţă de aceştia şi pentru a-i submina autoritatea.
Atitudinea nepotrivită a administratorului nu se opreşte aici, el fiind acuzat că ar îndemna elevii de la Hypocrate să nu vină la toate orele pe motiv că nu ar importante. Ar face asta, aşezat în faţa şcolii, ca să provoace aici absenteism şcolar.

Luţă: “Chestiuni de bucătărie internă”!
Contactat telefonic directorul Şcolii Postliceale din Motru, Adrian Luţă, a negat vorbele subalternilor săi ca şi pe cele ale inferiorilor lui Sanda. Acesta a susţinut că nemulţumirile angajaţilor de la unitatea de învăţământ pe care o conduce nu ar fi reale, fiind doar “zvonuri ieftine”. Acesta susţine că relaţia sa cu administratorul financiar ar fi amiabilă şi că dacă sunt probleme de altă natură acestea trebuie rezolvate în interior şi nu în presă, el preferând ca unitatea pe care o conduce să apară în media doar “cu lucruri pozitive”. “Sunt chestiuni de bucătărie internă, nu ştiu ce ar fi interesant asta pentru presă. Nu vreau niciun scandal..”, a spus, expeditiv, Adrian Luţă, închizându-ne telefonul în nas.
Ion Sanda, principalul arătat cu degetul în această chestiune, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere în legătură cu acuzele care i se aduc şi care pun pe tapet în mod negativ unitatea de învăţământ înfiinţată în toamna anului trecut la Motru. Şcoala are peste 60 de elevi care studiază aici partea sanitară. Unitatea a fost înfiinţată ca structură a Fundaţiei Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu.

Vintilescu: “Nu ştiu de niciun conflict! Actualul director şi-a făcut datoria”!
Marian Vintilescu, preşedintele Fundaţiei Constantin Brâncuşi, susţine că nu ştia de vreun conflict existent la şcoala postliceală din Motru. Acesta susţine că va discuta, astăzi, cu cei implicaţi neavând nimic să-i reproşeze actualului director.
“Nu sunt probleme de nicio natură la şcoala noastră din Motru, directorul Luţă şi-a făcut treaba şi nu sunt motive de niciun fel să fie schimbat. Nu ştiu nimic de atitudinea pe care ar avea-o Sanda, dar voi discuta cu ambii cele ce spun angajaţii acestei unităţi de învăţământ. Şcoala a funcţionat şi funcţionează foarte bine la Motru, motiv pentru care nici nu a fost necesar să intervin acolo în organizare, până acum”, a declarat Vintilescu, subliniind că va face public rezultatul discuţiilor cu cei implicaţi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here