Şase persoane, rănite într-un accident de circulaţie la Corneşti

291

Şase persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 85 de ani au fost rănite într-un accident de circulaţie ce a avut loc ieri dimineaţă, pe raza satului Corneşti din comuna Băleşti. Trei dintre victime au rămas încarcerate, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a putea fi scoase din maşină.

Vinovat de producerea accidentului s-ar face un şofer de 62 de ani, din Târgu-Jiu, care nu a acordat prioritate într-o intersecţie. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 672 E Corneşti, la intersecţie cu D.N. 67, nu a acordat prioritatea de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, iar în urma coliziunii cu acesta, cel de-al doilea autoturism a ricoşat într-un microbuz care era oprit în afara părţii carosabile”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Trei victime încarcerate
În urma impactului, cei doi conducători auto şi patru pasageri, cu vârste cuprinse între 24 şi 85 de ani, din cele două autoturisme au suferit leziuni. Trei dintre cele şase victime au rămas încarcerate şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a le elibera. „În urma unui apel primit ieri dimineaţă, la ora 07.41, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, două echipaje pentru descarcerare şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu, împreună cu trei ambulanţe din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Gorj, au intervenit, ca urmare a unui accident de circulaţie, pe DN 67, în comuna Băleşti, sat Corneşti, pentru descarcerarea a trei persoane şi acordarea primului ajutor medical. Ajunşi la locul accidentului, pompierii militari au găsit încarcerate trei persoane, toţi pasageri ai unui autoturism marca Logan, iar alte trei persoane, provenite din alte două autovehicule, rănite. În cel mai scurt timp, persoanele încarcerate din autoturismul Logan au fost descarcerate, stabilizate şi ulterior transportate, alături de celelalte victime, la Secţia primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Gorj”, a precizat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here