Șase copii şi un părinte, morți la Rovinari

325

Tragedie fără seamăn într-o familie din Rovinari, după ce șase copilași au fost găsiți morți ieri dimineață lângă tatăl lor. Cele șapte victime au fost descoperite după ce altor doi copii din bloc, de la etajul superior, li s-a făcut rău, părinții acestora anunțând autoritățile care, astfel, au constatat prezența monoxidului de carbon, dar și a unor improvizații la alimentarea cu gaze a unei centrale termice și a unui boiler pentru apă caldă.

Cosmin Bumbu, de 29 de ani, își îngrijea singur copii, soția fiind plecată la muncă în străinătate. Duminică seara el a fost acasă până seara târziu, când a lucrat împreună cu un vecin la repararea unui calculator, după care a plecat să bea o bere la o cârciumă din apropiere. Cei care îl cunosc spun că omul s-ar fi întors acasă după miezul nopții, mergând la baie pentru a își face un duș. Acolo și-a găsit însă sfârșitul pentru că ieri dimineață trupul său, gol-goluț, a fost descoperit de vecinii și pompierii care au intrat în garsoniera situată în apropierea sediului Poliției Rovinari. Bărbatul era mort de câteva ore, iar copilașii săi, cu vârste cuprinse între șase luni și 7 ani, zăceau toți fără suflare pe un colțar pe care acesta îl avea în cameră.
tragedieInițial, oamenii legii descoperiseră cinci dintre copii, dar unul dintre vecini a insistat și a spus că trebuie să existe și un al șaselea prunc, trupul neînsuflețit al acestuia fiind găsit în cele din urmă după un fotoliu. Ce s-a întâmplat acolo nimeni nu știe cu precizie, însă intoxicația cu monoxid de carbon pare să fie cauza cea mai probabilă a deceselor. Improvizațiile în rețeaua de alimentare cu gaze pe care Bumbu le făcuse fără să aibă autorizație, precum și faptul că avea o centrală defectă și un boiler pe gaze care nu avea coș cu tiraj forțat de evacuare a monoxidului a făcut ca toate gazele să rămână în garsoniera de câțiva metri pătrați. Vântul puternic din noaptea de duminică spre luni a făcut și el ca evacuarea gazelor să nu mai aibă loc, gazele ajungând, în schimb, la etajul superior, unde copii locatarilor de aici au început să se simtă rău.
tragedie 2Cei doi copii ai familiei respective au fost duși la spitalul Rovinari, medicii acordându-le primul ajutor, fără ca starea lor să fie una gravă. Părinții, în schimb, au sunat la 112 și au anunțat autoritățile, așa fiind făcută cea mai macabră descoperire a ultimilor ani. Vestea a șocat întreg orașul, primarul Dorin Filip anunțând că autoritățile locale vor susține financiar înmormântarea celor șase copii, dar și a tatălui acestora. La fața locului au venit ieri echipe ale ISU Gorj, ale Poliției și GDF Suez -Distrigaz, dar și specialiști de la institutul INSEMEX Petroșani, specializat în studierea situațiilor de acest gen și a exploziilor, toată lumea încercând să afle ce s-a întâmplat în garsoniera din care Serviciul de Medicină Legală Gorj a ridicat șapte morți. Medicii legiști vor comunica și ei rezultatul necropsiei și în funcție de acesta anchetatorii vor putea descâlci în următoarele zile întregul context în care s-a produs nenorocirea, înmormântarea celor șase copii și a părintelui acestora fiind programată pentru mâine la Rovinari.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here