SANITAS a stabilit revendicări şi programul acţiunilor sindicale

162

Valentin Popa (2)Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România a stabilit programul de desfăşurare a acţiunilor sindicale stabilite pentru următoarea perioadă. În acelaşi timp au fost pregătite şi revendicările Federaţiei SANITAS.

În urmă cu o săptămână, conducerea SANITAS a stabilit lista revendicărilor. Prima revendicare a sindicaliştilor presupune „stabilirea unui acord între Ministerul Sănătăţii şi Federaţia SANITAS referitor la principiile care vor sta la baza proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate publică în România”. Totodată, reprezentanţii SANITAS solicită şi: „revenirea la salarizarea din iunie 2010”, „deblocarea de urgenţă a posturilor vacante din sistemul sanitar”, „eliminarea limitei de 70% din bugetul unităţii sanitare privind cheltuielile de personal”.

Acţiuni sindicale, în luna mai

Potrivit programului acţiunilor sindicale stabilite de Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, în perioada 2 mai – 7 iunie se desfăşoară „Caravana SANITAS” în euroregiuni. În intervalul 7- 18 mai sunt programate adunări publice de protest în faţa Ministerului Sănătăţii. Pe data de 25 mai, Consiliul Naţional al SANITAS va stabili viitorul calendar al manifestărilor sindicale. Trebuie menţionat faptul că reprezentanţii SANITAS nu sunt de acord cu privatizarea unităţilor sanitar publice şi transformarea acestora în fundaţii şi nici cu desfiinţarea unor unităţi spitaliceşti. În schimb, după cum confirmă Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj, sindicaliştii militează pentru: „administrarea transparentă a fondurilor pentru sănătate; un pachet de bază asigurator pentru menţinerea stării de sănătate a populaţiei; separării serviciilor publice de sănătate faţă de cele private”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here