SANITAS a declanșat protestele, V. Popa: „Ca să oprim exodul medicilor și asistenților în lumea largă, trebuie să-i plătim ca acolo!”

374

Sindicaliștii de la Federația SANITAS au pichetat, ieri, timp de 2 ore, Ministerul Muncii. Protestul face parte din programul de acțiuni SANITAS; în fiecare zi de marți, sindicaliștii vor picheta câte o instituție a statului în cadrul acțiunii numite ”Marțea SANITAS”. Liderul SANITAS Gorj spune că pentru a stopa exodul cadrelor medicale, salariile acestora trebuie să fie la nivelul celor din străinătate.

Aproximativ 200 de sindicaliști, membri ai Federației Sanitas, au pichetat, marți, între orele 11.00 și 13.00, sediul Ministerului Muncii. Deși a plouat, reprezentanții SANITAS nu au renunțat la protest și sunt hotărâți să continue acțiunile stabilite. În data de 12.10. 2016 va fi o grevă de tip japonez cu purtarea de banderole; pe 19.10.2016 – grevă de avertisment cu încetarea activității timp de două ore (08.00 – 10.00), iar pe 31. 10.2016 – GREVA GENERALĂ. Liderul SANITAS Gorj spune că pentru a stopa exodul cadrelor medicale, salariile acestora trebuie să fie la nivelul celor din străinătate: „Ca să oprim exodul medicilor și asistenților în lumea largă, trebuie să-i plătim ca acolo!”
La data de 27 septembrie sindicaliştii vor picheta Ministerul Finanţelor, pe 4 octombrie Ministerul Sănătăţii, iar pe 11 octombrie Parlamentul României. Pentru 19 octombrie sindicaliştii au anunţat grevă de avertisment pentru două ore, iar pe 31 octombrie grevă generală. Sindicaliștii SANITAS susțin că ordonanțele privind salarizarea, respectiv OUG 20/2016 și OUG 43/2016, urmează să treacă prin Parlament și, atunci, acestea ar putea fi modificate în așa fel încât să rezolve și problema salarizării personalului TESA din Sănătate sau a personalului din asistența socială ori din creșe.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here